Ochelari de soare femei

Cele mai utilizate filtre
3.589 articole

Fii în ton cu moda purtând perechea perfectă de ochelari de soare pentru femei

Ai deja ținutele, gențile, pantofii, accesoriile și parfumurile perfecte pentru fiecare ocazie, fie că vorbim de un moment romantic, o ieșire cu prietenele în oraș sau un concediu la malul mării, dar încă simți că e ceva ce lipsește din outfitul tău stilat? Răspunsul e simplu: o pereche de ochelari de soare pentru femei (sau, de ce nu, mai multe!). Cum o alegi, în funcție de stilul tău?

Un accesoriu potrivit indiferent de ocazie

Ochelarii de soare nu mai reprezintă de mult doar un accesoriu necesar pentru a-ți proteja ochii în zilele toride de vară, deși nici acest aspect nu e deloc de neglijat, lentilele cu protecție UV fiind un criteriu de care trebuie să ții cont. Dacă te întrebai când au început ochelarii de soare să fie răspândiți la scară largă, află că popularitatea lor a crescut prin anii 1940, când militarii din aviație au început să poarte frecvent celebrul model tip aviator.

Între timp, și modelele de ochelari de soare pentru femei s-au diversificat enorm, astfel că acum poți opta pentru rame subțiri, groase, drepte, încovoiate, simple, ornamentate și nu numai. La fel stă treaba și când vorbim de forma lentilelor. De la clasicii ochi de pisică, retro square, la inimă, stea, floare, oval, pentagon și câte și mai câte. De culori nici nu mai vorbim.

Pe lângă multitudinea de forme și stiluri, marele avantaj al ochelarilor de soare e că sunt foarte versatili, fiind ușor de asortat la ținute și ocazii variate, îți pot da atât un aer tineresc, cât și unul șic sau stilat, și că se găsesc într-o paletă largă de prețuri, așa că indiferent de ce buget dispui, e imposibil să nu găsești o opțiune care să ți se potrivească perfect. În plus, ai la dispoziție o gamă largă de modele în producția cărora a fost pus accentul pe grija pentru mediu, așa că o mare proporție din compoziția acestora provine din materiale sustenabile.

O formă pentru orice fizionomie

Întorcându-ne la ochelarii de soare pentru femei tip aviator, trebuie subliniat că acest model este, de departe, cel mai versatil, potrivindu-se oricărei fiecărei fizionomii, în special fețelor ovale, cărora le vine bine și modelul fluture. Un alt model extrem de căutat, una cele mai extravagante forme de ochelari de soare pentru femei, e în modelul ochi de pisică, potrivit mai ales fețelor rotunde și în formă de inimă. Dacă ești vrei să ieși în evidență oriunde ai merge, cu acest model nu vei da greș! Iar pentru un aer cu adevărat stilat, alege un model negru, uniform.

Dacă în schimb ai forma feței pătrățoasă, poți merge la sigur cu o pereche de ochelari cu rame dreptunghiulare sau retro square. Bineînțeles, ai grijă să ții cont și de variațiunile de formă și culoare, căci o ramă cu imprimeu animal print sau de culoare verde nu va ieși la fel de bine în evidență în cazul unei persoane cu păr negru, căreia i s-ar potrivi niște rame roșii sau aurii, ca în cazul uneia blonde.

Ce mai aștepți? Alege-ți acum perechea de ochelari de soare pentru femei potrivită unui look fresh și stilat!