Cele mai utilizate filtre
23 articole

Ioana Ciolacu – Brand românesc cu iz occidental

Ioana Ciolacu este creatoarea brandului românesc care se concentrează pe femeile contemporane pentru care calitatea produselor și autenticitatea sunt criteriile principale în alegerea articolelor vestimentare. Piaţa de modă abundă în produse, unele de calitate îndoielnică, ceea ce a ridicat pretenţiile clienţilor. Acest aspect vine în favoarea designerului Ioana Ciolacu, deoarece ea a înţeles această nevoie şi produce veşminte nu doar unice din punct de vedere al creativităţii, ci şi la nivel calitativ. Studiile Ioanei au ajutat-o să se adapteze tipologiei clientului, rezultatul fiind clasarea ei la acelaşi nivel cu case de modă mai cunoscute.

Talent dublat de educaţie

Latura artistică a fost moştenită în familie, iar Ioana şi-a dezvoltat-o în timpul anilor de studiu la Universitatea de Arhitectură. Chiar în ultimul an, creatoarea a decis să-şi schimbe cariera și astfel s-a înscris la Universitatea Naţională de Arte.

Talentul i-a fost apreciat şi răsplătit încă din timpul studenţiei prin premiul European Fashion Award Berlin şi imediat după absolvire a lucrat ca asistent universitar. Aceasta este și perioada în care a devoltat prima linie de modă cu mare succes local.

Bursa de studii pentru diploma de master în design şi tehnologie de modă primită în 2012 din partea London College of Fashion a fost acel decisiv moment al carierei Ioanei. Mutarea în capitala Marii Britanie i-a facilitat participarea şi ulterior câştigarea competiţiei Designer for Tomorrow, patronată de celebra creatoare de modă Stella McCartney. Ca urmare a obţinerii acestui important premiu, ea a beneficiat de un an de mentorat din partea designerului atât la Londra, cât şi în studiourile din Paris.

Descoperă colecțiile Ioana Ciolacu, ghidate de sustenabilitate

După ce a căpătat experienţă pe alte melaguri şi a înţeles ce înseamnă să produci haine de înaltă calitate, Ioana Ciolacu a revenit în România pentru a-și deschide propriul studio, propria casă de modă cu acelaşi numele. Ea si-a dorit în primul rând să încurajeze şi să susţină industria locală.

Un trend în modă care capătă amploare este sustenabilitatea şi lupta împotriva risipei din industria de fashion, misiune pe care designerul o urmează întru totul. Colectiile Ioana Ciolacu includ articole atemporale, creatoarea jucându-se cu volumele pieselor imaginate, abordând materiale inedite precum moltonul pentru rochii, și poliesterul reciclat pentru bluze diafane în printuri care fac trimitere la lumea naturală. Pliurile fac parte din fiecare colecție, adăugând vestimentației structură și rafinament. Din repertoriu nu lipsește nici încălțămintea minimalistă, din imitație de piele, adesea cu talpă de plută.