Zalando
Declarație de confidențialitate

PDF-Version
Versiunea:
06/2022

Prezenta declarație de confidențialitate vă oferă o imagine de ansamblu asupra prelucrării datelor dumneavoastră la Zalando. Ea este valabilă pentru toate site-urile web, aplicațiile și alte servicii oferite de Zalando.

În cazul în care aveți vreo întrebare în legătură cu prezenta declarație de confidențialitate sau, în general, în legătură cu protejarea datelor la Zalando, vă puteți adresa echipei noastre responsabile cu protecția datelor la adresa confidentialitate@zalando.ro. Vă rugăm să vă adresați echipei responsabile cu protecția datelor și atunci, când doriți să apelați la dreptul dumneavoastră de acces la date sau de ștergere a datelor sau oricare alt drept în conformitate cu art. 15-22 din RGPD, inclusiv retragerea sau acordarea consimțământului cu privire la prelucrarea în scopuri de marketing, dezabonarea de la newsletter etc. Informații suplimentare găsiți în secțiunile Care sunt drepturile mele cu privire la protejarea datelor? și Persoane de contact.

Cum puteți citi această declarație de confidențialitate: Vă oferim mai multe modalități de a citi prezenta declarație de confidențialitate. Mai întâi veți găsi în această secțiune câteva informații de bază. Apoi am împărțit declarația de confidențialitate în teme relevante pentru dumneavoastră și le-am organizat în capitole individuale. În măsura în care sunteți deja „inițiat”, puteți să săriți prin intermediul următorului meniu direct la capitolele dorite.

Fiecare capitol începe cu un scurt text explicativ. În cadrul acestui text găsiți, pe scurt, un rezumat al conținutului capitolului. În măsura în care doriți să vă faceți o imagine rapidă asupra tuturor situațiilor în care se prelucrează datele cu caracter personal, vă recomandăm citirea acestor texte explicative. Dacă doriți să aflați mai multe detalii, puteți da clic pe butonul ”Mai multe” aflat sub textul explicativ corespunzător. Astfel vi se va afișa întregul conținut al capitolului respectiv.

Am renunțat, pe cât posibil, la trimiterile la text. Astfel vi se explică toate informațiile în mod coerent, indiferent de capitolul la care vă aflați. Dacă, însă, veți citi prezenta declarație privind protecția datelor de la un capăt la altul, veți constata, ocazional, că există repetări ale unor pasaje. Nu au putut fi evitate câteva trimiteri la text. De exemplu am rezumat toate situațiile de prelucrare a datelor specifice țărilor într-un capitol și facem trimiteri către acest capitol de fiecare dată când este vorba despre situații de prelucrare a datelor specifice în funcție de țară.

Pentru care servicii și oferte este aplicabilă această declarație de confidențialitate: Modul în care Zalando prelucrează datele este similar în cazul majorității serviciilor. Prezenta declarație de prelucrare a datelor este astfel valabilă în cazul tuturor serviciilor oferite clienților noștri din Europa. Și anume, indiferent dacă le oferim prin intermediul unei pagini web, a unei aplicații, în magazine, telefonic la evenimente sau prin intermediul rețelelor de socializare sau a altor canale. Pentru a crește nivelul de înțelegere, utilizăm pentru această „situație normală” termenul general „servicii”.

Există însă și servicii în cazul cărora, în mod excepțional, vă prelucrăm datele diferit sau în scopuri speciale. Acest lucru poate depinde de tipul serviciului sau de anumite cerințe specifice în funcție de țară. Atunci când ne referim la aceste cazuri (deci „excepții de la situația normală”), le numim „specifice în funcție de serviciu” sau „specifice în funcție de țară”.

Vă rugăm să rețineți că aplicațiile Zalando iOS lansate după 10 iunie 2021 nu mai partajează niciun fel de date cu terți în scopuri de marketing. În cazul în care o anumită aplicație iOS oferă în continuare funcții care implică partajarea datelor cu o terță parte în scopuri de marketing, datele dvs. vor fi partajate numai dacă faceți clic pe "de acord" la o solicitare de urmărire a iOS.

În cele din urmă este important de știut că Zalando nu este doar o singură companie. Zalando este un grup și este astfel format din mai multe companii. Nu toate aceste companii vă oferă servicii sau vă prelucrează datele. Pentru simplificare sunt enumerate mai jos doar acele companii ale grupului Zalando, care au efectiv de-a face cu prelucrarea datelor dumneavoastră. Dacă în cele ce urmează vorbim despre „Zalando”, „noi” sau „nouă”, atunci ne referim la respectiva companie responsabilă din cadrul grupului Zalando.

Ce aflați din această declarație de confidențialitate:

  • Care sunt datele procesate de către Zalando.
  • Cum prelucrăm aceste date și pentru ce ne sunt necesare.
  • Ce drepturi aveți cu privire la protejarea datelor dumneavoastră cu caracter personal și ce opțiuni aveți în acest sens.
  • Ce tehnologii și date utilizăm pentru personalizarea și coordonarea serviciilor și conținuturilor noastre, pentru a vă oferi o experiență de cumpărare sigură, simplă, neîntreruptă și individualizată.
  • Ce tehnologii și date utilizăm pentru promovare, inclusiv tehnologiile de tracking pe care le folosim.

1. Care sunt datele prelucrate de Zalando?

Zalando vă oferă cele mai variate servicii, pe care, la rândul dumneavoastră, le puteți utiliza în moduri diferite. În funcție de modul în care intrați în contact cu noi, fie telefonic, personal sau în alt mod, și în funcție de serviciile utilizate, sunt colectate diverse date din surse diferite. Multe dintre datele prelucrate de noi sunt oferite chiar de dumneavoastră atunci când utilizați serviciile noastre sau ne contactați, de exemplu atunci când vă înregistrați și ne indicați numele dumneavoastră, adresa de e-mail sau adresa de domiciliu. Obținem însă și date tehnice cu privire la dispozitive și date de acces, care sunt înregistrate automat de către noi în momentul interacțiunii dumneavoastră cu serviciile noastre. În acest sens poate fi vorba, de exemplu, despre informații legate de dispozitivul pe care îl utilizați. Alte date le colectăm prin analize proprii de date (de ex. în cadrul studiilor de piață și prin evaluări de la clienți). Este posibil, de asemenea, să primim date despre dumneavoastră de la terți, de ex. de la birouri de credit sau furnizori de servicii de plată.

2. Pentru ce utilizează Zalando datele mele?

Zalando prelucrează datele dumneavoastră cu respectarea tuturor legilor aplicabile de protecție a datelor. În acest sens respectăm desigur fundamentele legislației privind protecția datelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. În principiu, prelucrăm datele dumneavoastră doar pentru scopurile descrise în prezenta declarație privind protecția datelor sau a celor indicate în momentul colectării datelor. Acestea sunt în primul rând procesarea achiziției și punerea la dispoziție, personalizarea și dezvoltarea precum și siguranța serviciilor noastre. Suplimentar, în limitele legislației stricte germane și europene privind protecția datelor, utilizăm datele dumneavoastră și pentru alte scopuri, precum dezvoltarea de produse, cercetarea științifică (în special în domeniul învățării automate, inteligenței artificiale și deep learning) și cercetarea de piață, pentru optimizarea proceselor comerciale, configurarea serviciilor noastre conform cerințelor precum și promovarea personalizată.

3. Serviciile personalizate

Dezvoltarea și punerea la dispoziție de funcționalități și servicii personalizate pentru dumneavoastră reprezintă o maximă prioritate pentru noi. Independent de locul, timpul și dispozitivele utilizate, vă oferim o experiență individuală de cumpărare și o ofertă concepută în baza intereselor dumneavoastră individuale. Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru personalizarea serviciilor noastre este astfel parte integrantă din serviciile Zalando.

4. Informații despre site-urile web și aplicații

Utilizăm datele dumneavoastră pentru a vă putea pune la dispoziție site-urile web și aplicațiile Zalando. Pe lângă datele dispozitivelor și datele de acces care sunt colectate la fiecare utilizare a acestor servicii, tipul datelor prelucrate precum și scopurile în care sunt prelucrate depind în special de felul în care utilizați funcțiile și serviciile puse la dispoziție prin intermediul serviciilor noastre. Suplimentar utilizăm datele colectate la fiecare utilizare a serviciilor noastre și pentru a afla cum este utilizată oferta noastră online. Utilizăm aceste informații, printre altele, în cadrul personalizării experienței de cumpărare, pentru îmbunătățirea serviciilor noastre precum și pentru publicitate personalizată.

5. Informații despre paginile pentru fani din rețelele de socializare

Zalando deține profiluri social media în rețelele de socializare ale Facebook și Instagram (așa numite ”fan pages”). Pe paginile noastre pentru fani publicăm și distribuim regulat conținuturi, oferte și recomandări de produse. La fiecare interacțiune cu paginile noastre pentru fani sau alte pagini de Facebook sau Instagram, operatorii rețelelor de socializare colectează prin intermediul cookies și a altor tehnologii similare comportamentul dumneavoastră de utilizare. Operatorii paginilor pentru fani pot vizualiza statistici generale legate de domeniile de interes și caracteristicile demografice (precum vârsta, sexul, regiunea) ale publicului paginii pentru fani. Atunci când utilizați rețelele de socializare, modul, volumul și scopul prelucrării datelor din cadrul unei rețele de socializare sunt stabilite în primul rând de către operatorul rețelei de socializare.

6. Newsletter-ul

Vă punem la dispoziție diferite servicii de newsletter, care includ următoarele

  • conținuturi inspiraționale, de ex. informații actuale despre mărci, tendințe, oferte, lichidări de stoc, categorii;
  • reamintiri, de ex. atunci când prețul unui articol aflat în lista dumneavoastră de preferințe este redus, dacă ați uitat produse în coșul dumneavoastră de cumpărături sau atunci când ați solicitat un size reminder;
  • sondaje, care urmăresc, de exemplu, dacă v-au plăcut articolele cumpărate de dumneavoastră;
  • recomandări personalizate de articole, dacă, în baza comenzilor dumneavoastră anterioare și a obiceiurilor de căutare, am concluzionat că acestea ar putea fi interesante pentru dumneavoastră;
  • actualizări din partea influencerilor și mărcilor, pe care le urmăriți poate pe paginile noastre.

Dacă v-ați abonat la newsletter-uri, vă stau la dispoziție câteva dintre serviciile de newsletter anterior descrise (în funcție de scopul abonamentului dumneavoastră). Pe lângă acestea există newsletter-uri specifice anumitor servicii, care sunt parte integrantă a respectivelor servicii.

Astfel primesc de ex. doar membrii clubului de shopping Zalando Lounge dreptul de a primi newsletter-ul Zalando Lounge. De newsletter-ul Zalando Lounge aveți nevoie pentru a putea fi informat în legătură cu ofertele actuale, disponibile doar pe perioade scurte de timp și astfel să beneficiați de avantajele clubului de shopping.

7. Recomandările individuale de produse prin e-mail și serviciul push

În cadrul serviciilor noastre prezentăm informații și oferte ale Zalando în baza domeniilor dumneavoastră de interes. Primiți de la noi un număr limitat de recomandări de produse, sondaje precum și solicitări de acordare a recenziilor la produse, chiar și atunci când nu v-ați abonat la nici un newsletter. Pentru selectarea recomandărilor de produse utilizăm cu precădere datele din comenzile dumneavoastră anterioare, cu respectarea reglementărilor legale.

8. Voucherele

Datele transmise odată cu comandarea de vouchere Zalando le utilizăm pentru verificarea și prelucrarea comenzii precum și pentru trimiterea și răscumpărarea voucherului. Acest lucru include și înregistrarea și prelucrarea datelor aflate în legătură cu utilizarea voucherului, în special în scopul prevenirii fraudei.

9. Cum utilizează Zalando datele mele în scopuri de promovare?

Atât noi, cât și partenerii noștri de promovare, utilizăm datele dumneavoastră pentru publicitate personalizată, care vă este prezentată în cadrul serviciilor de la Zalando și pe site-urile web și în aplicațiile altor operatori. Noi și partenerii noștri de promovare utilizăm pentru aceasta tehnologiile de internet comune pe piață. Astfel putem face publicitate mai precisă, pentru a vă prezenta, pe cât posibil, doar publicitate și oferte care sunt cu adevărat relevante pentru dumneavoastră. Acest lucru ne permite să răspundem mai bine nevoilor utilizatorilor noștri cu privire la personalizare și descoperirea de produse noi și să vă atragem pe termen lung către serviciile noastre printr-o experiență de cumpărare mai personală.

Vă rugăm să rețineți că aplicațiile Zalando iOS lansate după 10 iunie 2021 nu mai partajează niciun fel de date cu terți în scopuri de marketing. În cazul în care o anumită aplicație iOS oferă în continuare funcții care implică partajarea datelor cu o terță parte în scopuri de marketing, datele dvs. vor fi partajate numai dacă faceți clic pe "de acord" la o solicitare de urmărire a iOS.

10. Cui sunt transmise mai departe datele mele?

Zalando transmite mai departe datele dumneavoastră doar atunci când este permis în conformitate cu legislația germană sau europeană cu privire la protecția datelor. Colaborăm strâns cu câțiva furnizori de servicii, precum cei din domeniul serviciului pentru clienți (de ex. furnizori de servicii de hotline), cu furnizori de servicii tehnice (de ex. operatori de centre de calcul) sau cu companii de logistică (de ex. companii de curierat precum DHL). Acești furnizori de servicii au voie, în principiu, să prelucreze datele dumneavoastră, în numele nostru, doar în condiții speciale. În măsura în care îi însărcinăm cu prelucrarea de comenzi, furnizorii de servicii obțin acces la datele dumneavoastră doar în măsura și pe perioada necesară furnizării serviciului respectiv. În măsura în care faceți cumpărături de la un partener Zalando, transmitem anumite date de cumpărare ale dumneavoastră către partenerul Zalando (de ex. numele dumneavoastră și adresa de livrare), astfel încât partenerul Zalando să vă poată trimite marfa comandată.

11. Care sunt drepturile mele privind protecția datelor?

Aveți următoarele drepturi legale privind protecția datelor, cu respectarea condițiilor legale corespunzătoare: dreptul la acces (articolul 15 din RGPD), dreptul la ștergere (articolul 17 din RGPD), dreptul la rectificare (articolul 16 din RGPD), dreptul la restricționarea prelucrării (articolul 18 din RGPD), dreptul la portabilitatea datelor (articolul 20 din RGPD), dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere a protecției datelor (articolul 77 din RGPD), dreptul de retragere a consimțământului (articolul 7 aliniatul 3 din RGPD) precum și dreptul de opoziție împotriva unor anumite măsuri de prelucrare a datelor (articolul 21 din RGPD). În cazul în care doriți să vă exercitați drepturile cu privire la protecția datelor, puteți să vă adresați în orice moment echipei noastre responsabile cu protecția datelor la adresa confidentialitate@zalando.ro. Informații suplimentare găsiți în secțiunea Persoane de contact.

12. Când vor fi șterse datele mele?

Datele dumneavoastră cu caracter personal sunt stocate la noi atâta timp, cât este necesar pentru scopurile menționate în prezenta declarație privind protecția datelor, în special pentru îndeplinirea obligațiilor noastre contractuale și legale. După caz, vom stoca datele dumneavoastră cu caracter personal și în alte scopuri, dacă, respectiv atâta timp cât ne permite legea să le stocăm pe mai departe pentru anumite scopuri, inclusiv pentru apărarea unor drepturi în instanță.

13. Cum protejează Zalando datele mele?

Datele dumneavoastră cu caracter personal sunt transmise de noi în mod sigur, prin criptare. Acest lucru este valabil pentru comanda dumneavoastră și pentru înregistrarea ca și client. Pentru aceasta utilizăm sistemul de criptare SSL (Secure Socket Layer). Suplimentar protejăm site-urile noastre web și celelalte sisteme prin măsuri de ordin tehnic și organizatoric împotriva pierderii, distrugerii, accesului, modificării sau difuzării datelor dumneavoastră de către persoane neautorizate.

14. Modificări ale prezentei declarații de confidențialitate

În cursul dezvoltării site-urilor noastre web și a aplicațiilor precum și a implementării de tehnologii noi în vederea îmbunătățirii serviciilor noastre pentru dumneavoastră, poate deveni necesară aducerea de modificări ale prezentelor prevederi privind protecția datelor. De aceea vă recomandăm să recitiți din când în când prezenta declarație de confidențialitate.

15. Persoane de contact

La adresa confidentialitate@zalando.ro puteți contacta oricând echipa noastră responsabilă cu protecția datelor pentru întrebări generale legate de protecția datelor precum și pentru exercitarea drepturilor dumneavoastră.

16. Informații specifice anumitor servicii

Prelucrarea datelor de către noi poate fi diferită de la serviciu la serviciu. În acest loc vă puteți informa în legătură cu diferențele specifice anumitor servicii.

17. Informații specifice în funcție țară

Prelucrarea datelor de către noi poate fi diferită de la țară la țară. În acest loc vă puteți informa în legătură cu diferențele specifice anumitor țări.

18. Informații despre cookies

În acest loc vă puteți informa în legătură cu tipul de cookies pe care le folosim. Pentru a accesa lista tuturor cookies folosiți dați clic aici.