Cizme peste genunchi

Cele mai utilizate filtre
94 articole

Cizme peste genunchi – atractive si trendy doar pentru tine

Cea mai veche iterație a cizmelor peste genunchi datează din secolul al XV-lea - prezentate în picturile medievale. În ciuda conotațiilor lor feminine și în mod evident sexy, aceste cizme au de fapt origini în încălțămintea pentru bărbați. Timp de aproximativ 400 de ani, până în secolul al XIX-lea, cizmele până la coapsă erau purtate în principal de bărbați. Aceste versiuni timpurii erau numite cuissardes.

Pe măsură ce fustele au devenit și mai scurte la sfârșitul anilor 1960, a existat o renaștere a interesului pentru cizmele până la coapse. Tivurile în creștere și disponibilitatea materialelor artificiale noi, viu colorate, cum ar fi PVC, fac din cizme o opțiune de modă atractivă pentru femei. În 1968 a fost prezentată o colecție de cizme cu coapse din PVC negre strălucitoare în stil futurist de couture. Apoi au fost concepute cizmele cu ciorapi din vinil elastic și nailon, fără cusături, suficient de înalte pentru a avea rol dublu, ca ciorapi. Cele mai înalte cizme din această perioadă erau atât de înalte încât erau echipate cu bretele care să le susțină.

Cizme cu coapse un must-have atemporal

La începutul anilor 1970, cizmele peste genunchi, din piele întoarsă și pânză multicoloră erau atât de căutate încât se formau cozi în afara magazinelor. La sfârșitul anilor 1970 erau de obicei purtate peste blugi. Iar anii ’80 au reîmprospătat stilul cizmelor cu coapse în modele largi, cu tocuri joase, în piele de căprioară, adesea viu colorate sau decorate cu brocart. Anii 2000 au adus desăvârșirea cizmelor cu coapse, cu o atenție majoră din partea presei de modă, un nivel de acceptare generală neatins până atunci; tendință ce a continuat, stilurile peste genunchi devenind must-have al garderobelor fashionistelor din lumea întreagă.

Alege stilul care te definește

Pe Zalando îți oferim o selecție impresionantă de articole din piele și imitație din piele, paiete, denim, satin și altele, în culori delicate: negru, maro, bej, auriu, argint, roșu, oliv – asortabile cu rochițele și fustele tale preferate, cu salopeta sau pantaloni scurți, în stiluri inconfundabile elegante, modern, clasice, după cum preferi tu.