Pantofi sport femei

Cele mai utilizate filtre
2.067 articole

Începuturile pantofilor sport pentru femei

Cei mai vechi pantofi sport au fost creați în anii 1830 de un inovator care a descoperit cum să unească fețele din pânză de tălpi de cauciuc. Aceștia erau cunoscuți sub numele de pantofi de nisip pentru că erau purtați în excursiile și vacanțele pe plajă. Ultimele decenii ale secolului al XIX-lea au înregistrat un mai mare entuziasm pentru activitățile sportive. Acest lucru a dus la necesitatea unui tip de încălțăminte mai specializat. Au apărut pantofii pentru tenis și apoi, la începutul veacului următor, cei pentru baschet.

Nevoia de pantofi de atletism mai buni, în special pentru alergare, a venit odată cu înființarea Jocurilor Olimpice moderne în 1896. Cel mai vechi brevet pentru un pantof de atletism, ușor și cu vârfuri lungi, a fost eliberat în 1921. Cu timpul, s-au creat pantofi cu caracteristici specifice tipului de efort depus în cadrul sportului practicat de cei care îi purtau.

Anii 1920 au marcat prima dată când femeile au participat public la cultura sportului și a agrementului. Drept urmare, încălțămintea de atletism pentru femei a încercat să depășească linia dintre formă și funcție, combinând tălpi de cauciuc cu pantofii cu toc pentru a menține feminitatea atletelor. Primii pantofi sport moderni special concepuți pentru femei au fost lansați însă abia în 1982, ca rezultat al unor prelungite conflicte de muncă în domeniul transportului public. Femeile de afaceri care mergeau la serviciu în costume și cele mai mici mărimi de pantofi sport bărbătești au devenit embleme ale grevei.

Încălțămintea sport, de la confort la prezentările de modă

Din anii 1970, pantofii pentru sport au devenit mult mai mult decât articole funcționale. Cândva simbolul sportului profesionist, au devenit obiecte comerciale și la modă. Odată cu sponsorizarea unor sportivi celebri și parteneriatul cu celebrități de către brandurile de pantofi sport, aceștia au pătruns în fiecare fațetă a vieții cotidiene, devenind simboluri de statut și pantofii aleși pentru confort sau faimă de toată lumea.

Cu noi modele, stiluri și culori care sunt lansate tot timpul, ultimul deceniu a cunoscut o schimbare uriașă în modul în care sunt purtați. Transformată în adevărată declarație de modă, încălțămintea sport a ajuns acum cea mai vândută categorie de pe piața de lux online, pantofi de acest tip fiind creați nu doar de producătorii tradiționali, ci și de mai toate brandurile de înaltă modă.

Pantofi sport pentru femei energice și stilate

Femeile contemporane, mereu active și în deplasare, poartă încălțăminte sport în situații foarte variate, atât la sala de antrenament – fie că practică sport profesionist sau de plăcere, la serviciu sau în timpul liber, la plimbare sau în drumeție, în delegație sau în vacanță. Purtați cu pantaloni, cu jeansi sau colanți, cu fuste ori rochii sport sau elegante, colorați, uni sau cu imprimeuri și modele, mai ușori sau mai rigizi, cu șireturi sau fără, există o -multime de variante de pantofi sport pe placul oricărei femei.

Zalando pune la dispozie mai multe categorii de pantofi pentru sport – pentru alergare, ciclism, fotbal, golf sau pentru tenis, pentru fitness și dans, pantofi de drumeție și de munte, pantofi pentru sport de interior, sandale și papuci – astfel încât să corespundă tuturor nevoilor și plăcerilor doamnelor, indiferent de vârstă și stil.