Botine pentru femei

Cele mai utilizate filtre
2.028 articole

Practice sau elegante, botine pentru femei de toate vârstele

Botinele pentru femei au fost în vogă în secolul al XIX-lea, începând cu anul 1804, timp de cel puțin două generații. Au fost mai întâi realizate din mătase și satin, mai târziu fiind populare și botinele prelucrate din piele. Cu vremea au trecut dincolo de statutul financiar și de reprezentare de produs la modă și au devenit un articol obișnuit și popular pentru toate categoriile sociale.

Bunicile și mamele noastre purtau botine mai ales toamna – când răcoarea începea să se instaleze, dar nu într-atât încât să fie nevoie de cizme –, și la începutul primăverii – în vremea ghioceilor și a brândușelor, după topirea zăpezii, când nu era încă suficient de cald pentru pantofi.

În prezent, doamnele le poartă în toate anotimpurile. Realizate într-o foarte largă varietate de modele, cu platformă, cu șireturi, tip cowboy sau cu talpă ortopedică, în culori stridente sau cuminți, cu sau fără aplicații, perforate sau căptușite, clasice sau exotice, femeile pot purta botine oricând, oriunde și împreună cu orice tip de vestimentație.

Botine, ghete sau bocanci și diferite posibile utilizări

Indiferent cum sunt numite, botine, ghete sau bocanci, sunt acele încălțărice protejează picioarele până deasupra gleznelor. Botinele sunt alegeri moderne, ideale pentru toamnă și iarnă, dar,în funcție de modelul și materialul alese, se pot purta șiîn perioadele calde.Cu toc înalt, gros sau talpa plată, se asortează ușor cu fustă sau rochie, într-o ținută elegantă de oraș.

Ghetele, cuvânt ce vine din italiană, par mai masculine, și-atunci se presupune că sunt potrivite pentru pantaloni și ținute mai ușoare. Varianta cea mai robustă, bocancii, dintr-un material rezistent la intemperii și cu talpă groasă, sunt indicați pentru drumeții și excursii la munte și sunt preferați de cele care practică profesii ce se desfășoară în medii mai dificile. Ultimele două categorii, ghetele și bocancii, realizate din materiale speciale și cu caracte­ris­tici individualizate, sunt produse de ceva vreme și pentru practicantele anumitor sporturi.

Botine pentru toate gusturile, la Zalando

Produse din diferite tipuri de țesături mai mult sau mai puțin nobile, din piele naturală sau din materiale sintetice, din cauciuc sau materiale izolatoare, cu toc înalt sau fără, în croiuri elegante sau tipare comode, botinele sunt obligatorii în garderoba oricărei femei. Ele sunt ușor de asortat la ținute diverse, indiferent dacă sunt purtate împreună cu pantaloni lungi sau scurți, de stofă sau jeansi, ori cu fuste sau rochii de orice lungime. Sunt potrivite pentru activitățile de zi cu zi, la plimbare sau la cumpărături, la birou sau pe teren, la restaurant sau la o petrecere, oricât de simplă sau pretențioasă.

Adăugarea lor la o vestimentație sau alta, felul conservator sau îndrăzneț de a combina botinele cu haine și accesorii, ține de flerul și imaginația femeilor care le poartă. Botinele pentru femei pot fi purtate în diverse moduri, fiind mereu un aliat de nădejde, în toate tipurile de ținute.

Pentru acele femei care sunt în căutarea unor botine pentru a completa o ținută anume, pentru a arăta profesionist la locul de muncă, sau pentru a se simți în centrul atenției la o petrecere, la Zalando există modele ce pot fi pe placul tuturor vârstelor și stilurilor.