Zalando
Declarație de confidențialitate

PDF-Version

Versiunea: 04/2024

Prezenta declarație de confidențialitate vă oferă o imagine de ansamblu asupra prelucrării datelor dumneavoastră la Zalando. Ea este valabilă pentru toate site-urile web, aplicațiile și alte servicii oferite de Zalando.

În cazul în care aveți vreo întrebare în legătură cu prezenta declarație de confidențialitate sau, în general, în legătură cu protejarea datelor la Zalando, vă puteți adresa echipei noastre responsabile cu protecția datelor la adresa confidentialitate@zalando.ro. Vă rugăm să vă adresați echipei responsabile cu protecția datelor și atunci, când doriți să apelați la dreptul dumneavoastră de acces la date sau de ștergere a datelor sau oricare alt drept în conformitate cu art. 15-22 din RGPD, inclusiv retragerea sau acordarea consimțământului cu privire la prelucrarea în scopuri de marketing, dezabonarea de la newsletter etc. Informații suplimentare găsiți în secțiunile Care sunt drepturile mele cu privire la protejarea datelor? și Persoane de contact.

Cum puteți citi această declarație de confidențialitate: Vă oferim mai multe modalități de a citi prezenta declarație de confidențialitate. Mai întâi veți găsi în această secțiune câteva informații de bază. Apoi am împărțit declarația de confidențialitate în teme relevante pentru dumneavoastră și le-am organizat în capitole individuale. În măsura în care sunteți deja „inițiat”, puteți să săriți prin intermediul următorului meniu direct la capitolele dorite.

Fiecare capitol începe cu un scurt text explicativ. În cadrul acestui text găsiți, pe scurt, un rezumat al conținutului capitolului. În măsura în care doriți să vă faceți o imagine rapidă asupra tuturor situațiilor în care se prelucrează datele cu caracter personal, vă recomandăm citirea acestor texte explicative. Dacă doriți să aflați mai multe detalii, puteți da clic pe butonul ”Mai multe” aflat sub textul explicativ corespunzător. Astfel vi se va afișa întregul conținut al capitolului respectiv.

Am renunțat, pe cât posibil, la trimiterile la text. Astfel vi se explică toate informațiile în mod coerent, indiferent de capitolul la care vă aflați. Dacă, însă, veți citi prezenta declarație privind protecția datelor de la un capăt la altul, veți constata, ocazional, că există repetări ale unor pasaje. Nu au putut fi evitate câteva trimiteri la text. De exemplu am rezumat toate situațiile de prelucrare a datelor specifice țărilor într-un capitol și facem trimiteri către acest capitol de fiecare dată când este vorba despre situații de prelucrare a datelor specifice în funcție de țară.

Pentru care servicii și oferte este aplicabilă această declarație de confidențialitate: Modul în care Zalando prelucrează datele este similar în cazul majorității serviciilor. Prezenta declarație de prelucrare a datelor este astfel valabilă în cazul tuturor serviciilor oferite clienților noștri din Europa. Și anume, indiferent dacă le oferim prin intermediul unei pagini web, a unei aplicații, în magazine, telefonic la evenimente sau prin intermediul rețelelor de socializare sau a altor canale. Pentru a crește nivelul de înțelegere, utilizăm pentru această „situație normală” termenul general „servicii”.

Există însă și servicii în cazul cărora, în mod excepțional, vă prelucrăm datele diferit sau în scopuri speciale. Acest lucru poate depinde de tipul serviciului sau de anumite cerințe specifice în funcție de țară. Atunci când ne referim la aceste cazuri (deci „excepții de la situația normală”), le numim „specifice în funcție de serviciu” sau „specifice în funcție de țară”.

Vă rugăm să rețineți că aplicațiile Zalando IOS lansate după 10 iunie 2021 nu mai partajează niciun fel de date cu terți în scopuri de marketing. În cazul în care o anumită aplicație IOS oferă în continuare funcții care implică partajarea datelor cu o terță parte în scopuri de marketing, datele dvs. vor fi partajate numai dacă faceți clic pe "de acord" la o solicitare de urmărire a iOS.

În cele din urmă este important de știut că Zalando nu este doar o singură companie. Zalando este un grup și este astfel format din mai multe companii. Nu toate aceste companii vă oferă servicii sau vă prelucrează datele. Pentru simplificare sunt enumerate mai jos doar acele companii ale grupului Zalando, care au efectiv de-a face cu prelucrarea datelor dumneavoastră. Dacă în cele ce urmează vorbim despre „Zalando”, „noi” sau „nouă”, atunci ne referim la respectiva companie responsabilă din cadrul grupului Zalando.

 • Zalando SE, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Connected Retail GmbH, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • nugg.ad GmbH, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Beauty Store GmbH, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Customer Care Central Services SE & Co. KG, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Customer Care DACH SE & Co. KG, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Customer Care International SE & Co. KG, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Customs Operations GmbH, Postgasse 8, 1010 Wien, AT
 • Zalando Finland Oy, Runeberginkatu 5 B, 2nd floor, 00100 Helsinki, FI
 • Zalando Ireland Ltd., 2WML, Windmill Quarter, Dublin 2, D02 F206, IE
 • Zalando Logistics Gießen SE & Co. KG, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Logistics Mönchengladbach SE & Co. KG, Regioparkring 25, 41199 Mönchengladbach, DE
 • Zalando Logistics Operations France SAS, 10 Avenue Kléber, 75116 Paris, FR
 • Zalando Logistics Operations Italy S.R.L., Via Leonardo da Vinci 12, CAP 39100; Bolzano (BZ), IT
 • Zalando Logistics Operations Netherlands B.V., Klappolder 130, 2665 LP Bleiswijk, NL
 • Zalando Logistics Operations Polska sp. z o.o., ul. Innowacyjna 8, 74-100 Gardno, PL
 • Zalando Logistics Operations Spain S.L.U., Carrer Arquitecte Santiago Pérez Aracil 1, 03203 Elche, ES
 • Zalando Logistics SE & Co. KG, In der Hochstedter Ecke 1, 99098 Erfurt, DE
 • Zalando Logistics Süd SE & Co. KG, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Lounge Logistics Polska sp. z o.o., Ameryka 30, 11-015 Olsztynek, PL
 • Zalando Lounge Logistics SE & Co. KG, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Lounge Operations Bydgoszcz Polska sp. z o.o., ul. Hutnicza 100, 85-873 Bydgoszcz, PL
 • Zalando Lounge Service GmbH, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Marketing Services GmbH, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando OpCo Polska Sp. z o.o., ul. Inwestycyjna 1, 95-080 Głuchów, PL
 • Zalando Operations GmbH, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Outlets GmbH, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Payments GmbH, Hedwig-Wachenheim-Straße 7, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Stores GmbH & Co. KG, Valeska-Gert-Straße 5, 10243 Berlin, DE
 • Zalando Sweden AB, c/o Att: Viktor Gustafsson, MAQS Advokatbyrå, Gibraltargatan 7, Box 226, 20122 Malmö, SE
 • Zalando Switzerland AG, Hardstrasse 201, 8005 Zurich, CH
 • Zalando UK Ltd., c/o Tradebyte Software Ltd, Studio 8 Montpellier Street, Cheltenham GL50 1SS, GB

Ce aflați din această declarație de confidențialitate:

 • Care sunt datele procesate de către Zalando.
 • Cum prelucrăm aceste date și pentru ce ne sunt necesare.
 • Ce drepturi aveți cu privire la protejarea datelor dumneavoastră cu caracter personal și ce opțiuni aveți în acest sens.
 • Ce tehnologii și date utilizăm pentru personalizarea și coordonarea serviciilor și conținuturilor noastre, pentru a vă oferi o experiență de cumpărare sigură, simplă, neîntreruptă și individualizată.
 • Ce tehnologii și date utilizăm pentru promovare, inclusiv tehnologiile de tracking pe care le folosim.

1. Care sunt datele prelucrate de Zalando?

Zalando vă oferă cele mai variate servicii, pe care, la rândul dumneavoastră, le puteți utiliza în moduri diferite. În funcție de modul în care intrați în contact cu noi, fie telefonic, personal sau în alt mod, și în funcție de serviciile utilizate, sunt colectate diverse date din surse diferite. Multe dintre datele prelucrate de noi sunt oferite chiar de dumneavoastră atunci când utilizați serviciile noastre sau ne contactați, de exemplu atunci când vă înregistrați și ne indicați numele dumneavoastră, adresa de e-mail sau adresa de domiciliu. Obținem însă și date tehnice cu privire la dispozitive și date de acces, care sunt înregistrate automat de către noi în momentul interacțiunii dumneavoastră cu serviciile noastre. În acest sens poate fi vorba, de exemplu, despre informații legate de dispozitivul pe care îl utilizați. Alte date le colectăm prin analize proprii de date (de ex. în cadrul studiilor de piață și prin evaluări de la clienți). Este posibil, de asemenea, să primim date despre dumneavoastră de la terți, de ex. de la birouri de credit sau furnizori de servicii de plată.

Atunci când vorbim despre „datele dumneavoastră” ne referim la datele cu caracter personal. Acestea reprezintă toate informațiile prin care puteți fi identificat(ă) în mod direct sau în combinație cu alte informații. Exemple: numele dumneavoastră, numărul dumneavoastră de telefon, numărul dumneavoastră de client, numărul de comandă sau adresa dumneavoastră de e-mail. Toate informațiile prin care nu vă putem identifica (nici măcar în combinație cu alte informații) sunt considerate a nu fi date cu caracter personal. Datele care nu sunt cu caracter personal sunt numite și date anonime. În cazul în care combinăm datele dumneavoastră cu caracter personal cu date anonime, atunci toate datele din acest set de date sunt considerate cu caracter personal. În cazul în care ștergem datele cu caracter personal dintr-o informație sau dintr-un set de informații legate de persoana dumneavoastră, atunci datele rămase în acest set de date nu mai sunt considerate cu caracter personal. Acest procedeu este cunoscut drept anonimizare. În principiu se aplică următoarele: dacă vă solicităm să ne furnizați anumite informații personale, puteți desigur să refuzați acest lucru. Dumneavoastră decideți care sunt informațiile pe care ni le oferiți. Este posibil însă, în acest caz, să nu vă putem furniza (sau nu în mod optim) serviciile dorite. Astfel, de exemplu, fără a avea informațiile cu privire la o adresă de livrare nu vă putem transmite nici un pachet. În cazul în care, în cadrul unui serviciu, nu sunt necesare decât anumite informații (obligatorii), vă informăm în legătură cu acest lucru printr-o semnalizare corespunzătoare.

Datele de profil sunt date cu caracter personal și date demografice legate de persoana dumneavoastră (așa numitele date de referință) și domeniile individuale de interes, pe care ni le furnizați la înregistrarea contului dumneavoastră de client. Datele dumneavoastră de profil includ de exemplu:

 • prenumele și numele dumneavoastră
 • datele dumneavoastră de contact
 • preferințele dumneavoastră, de ex. legate de mărci, tipuri de produse sau stiluri
 • informații demografice, ca sexul, vârsta și domiciliul dumneavoastră

Informațiile obligatorii sunt, de regulă, numele dumneavoastră, adresa dumneavoastră de e-mail și o parolă aleasă de dumneavoastră. Adresa dumneavoastră de e-mail și parola reprezintă datele dumneavoastră de înregistrare.

Pentru utilizarea serviciilor cu acces limitat, contra cost sau personalizate pot fi necesare și alte informații obligatorii, ca de exemplu data nașterii sau formula de adresare (de ex. pentru a vă putea conecta la pagina Zalando Shop corespunzătoare sexului dumneavoastră) sau marca și stilurile de îmbrăcăminte preferate.

Datele de profil pot include și alte informații legate de persoana și interesele dumneavoastră. Acestea pot fi colectate în cadrul înregistrării pentru un serviciu sau pot fi solicitate ulterior. Aceasta se întâmplă, de exemplu, dacă introduceți mai târziu, din proprie inițiativă, informații în profilul dumneavoastră sau dacă doriți să utilizați profilul dumneavoastră de client pentru a vă înregistra pentru un serviciu, care necesită informații obligatorii suplimentare.

Notă

Atunci când sunteți înregistrat(ă) în contul dumneavoastră de client, vă puteți vizualiza datele de profil și, în cele mai multe cazuri, le puteți chiar modifica direct, de ex. pentru a vă actualiza adresa în caz că v-ați mutat.

Atunci când ne contactați, noi colectăm datele dumneavoastră de contact. În funcție de modul în care ne contactați (de ex. telefonic sau prin e-mail), datele dumneavoastră de contact pot include numele dumneavoastră, adresele poștale, numerele de telefon, numerele de fax, adresele de e-mail, detalii legate de profilul dumneavoastră din rețelele de socializare (de exemplu colectăm ID-ul dumneavoastră de Facebook, dacă ne contactați prin Facebook), numele de utilizator și alte detalii similare de contact.

Atunci când comandați ceva de la Zalando sau cumpărați în magazin, de exemplu în Zalando Outlet Store, vă colectăm datele de cumpărare. Datele de cumpărare pot include, în funcție de tipul de cumpărături și statusul prelucrării:

 • numărul de comandă
 • detaliile legate de lucrurile cumpărate (denumire, mărime, culoare, preț, etc.)
 • informații legate de modalitatea de plată
 • adresele de livrare și de facturare
 • corespondența și comunicările legate de cumpărături (de ex. declarațiile de revocare, reclamațiile și corespondența cu serviciul clienți)
 • statusul livrării și plății, de ex. „finalizat” sau „livrat”
 • statusul retururilor, de ex. „finalizat cu succes”
 • informații legate de furnizorii de servicii implicați în aplicarea contractului (în cazul cumpărăturilor cu livrare, de ex. numărul de transport al furnizorului de servicii de transport)

Notă

În contul dumneavoastră de client puteți vizualiza oricând în secțiunile „Comenzile mele”, „Retururile mele” și „Agenda mea cu adrese” datele dumneavoastră importante legate de cumpărături.

Noi vă oferim metodele de plată obișnuite în comerțul online - în special plata în avans, prin carte de credit, PayPal sau în baza facturii. Pentru efectuarea plății colectăm datele de plată furnizate de dumneavoastră. Date de plată suplimentare obținem de la furnizorii de servicii de plată și birourile de credit externe cu care colaborăm pentru efectuarea plăților și pentru evaluarea bonității. Furnizorilor de servicii de plată le transmitem doar acele date, care sunt necesare pentru procesarea plății.

Date de plată sunt de exemplu:

 • modalitatea preferată de plată
 • adresele de facturare
 • IBAN-ul și codul BIC resp. numărul de cont și codul de identificare al băncii
 • datele cardului de credit
 • datele de bonitate

Tot de datele de plată țin și alte informații care se află în strânsă legătură cu procesarea plății sau evaluarea bonității. Acestea se referă, de exemplu, la informațiile pe care le folosesc furnizorii externi de servicii de plată pentru identificare, ca de exemplu ID-ul dumneavoastră de PayPal (în măsura în care efectuați plata prin PayPal).

Pentru procesarea plăților, administrarea creanțelor, evaluarea bonității în legătură cu toate cumpărăturile realizate de persoane fizice în Zalando Shop și în legătură cu alte servicii contra cost din cadrul grupului Zalando este responsabilă compania Zalando Payments GmbH, Mühlenstrasse 13-19, 10243 Berlin, Germania.

Datele privind bonitatea se compun din înregistrări legate de comportamentul dumneavoastră de plată față de toate companiile din cadrul grupului Zalando și din valorile de scor, pe care le obținem despre dumneavoastră de la birourile de credit externe. Datele de bonitate stabilesc afirmații despre capacitatea financiară estimată și disponibilitatea de muncă a unei persoane. Acest lucru ajută companiile să evite situațiile de neplată, care pot apărea atunci când clienții nu își pot îndeplini obligațiile de plată sau nu le pot îndeplini la timp. Luarea în considerare a datelor de bonitate la selectarea modalităților de plată are ca rol în același timp evitarea oferirii unor modalități de plată către clienții noștri, care nu le pot fi oferite și totodată evitarea situației în care clienții noștri acceptă obligații de plată, pe care nu le pot îndeplini. Datele privind bonitatea sunt determinate în mod obișnuit de către așa numitele birouri de credit. Din diferitele informații, birourile de credit calculează o așa numită valoare de scor, care ia în calcul, printre altele, obligațiile deja existente de plată și, după caz, situațiile anterioare de neplată. Valorile de scor sunt valori estimate, întemeiate pe statistici, despre riscul viitor al unei neplăți al unei persoane și sunt reprezentate printr-o valoare numerică, ca de exemplu un procent. Asupra prelucrării datelor de către birourile de credit externe avem doar limitat influență (de ex. atunci când transmitem birourilor de credit informații despre neîndeplinirea obligațiilor de plată).

Colaborarea cu furnizorii externi de servicii de plată și cu birourile de credit externe are loc la nivel de țară, pentru a putea lua în considerare specificitățile și cerințele de la nivelul țării respective. În secțiunile Cui sunt transmise mai departe datele mele? găsiți informații despre furnizorii externi de servicii de plată iar în secțiunea Informații specifice în funcție țară găsiți informații despre birourile de credit cu care colaborăm în fiecare țară în parte. Acolo găsiți și, după caz, informații speciale privind protecția datelor, pe care vi le punem la dispoziție în numele respectivilor furnizori de servicii de plată și a birourilor de credit.

Atunci când comunicați cu noi sau cu alți utilizatori legat de produse (de ex. recenzii de produse) și alte teme, prin telefon, prin poștă, prin serviciile de social media, formularele de contact sau în alt mod, noi colectăm conținuturile mesajelor dumneavoastră.

După caz, vom transmite mesajele dumneavoastră către departamentele responsabile cu rezolvarea solicitării dumneavoastră, precum companiile partenere sau producători. În cazul eventualei redirecționări către o altă companie (de ex. atunci când ne transmiteți feedback pentru producătorii produsului) aveți desigur posibilitatea să ne transmiteți opțiunea, ca datele dumneavoastră să fie utilizate exclusiv de Zalando. În acest caz, nu redirecționăm solicitarea dumneavoastră sau o facem fără datele dumneavoastră personale către departamentele responsabile, în măsura în care problema dumneavoastră poate fi rezolvată în acest mod.

În măsura în care transmiteți către alți utilizatori mesaje prin intermediul funcțiilor special prevăzute (de ex. recenzii de produse), acestea pot fi publicate de către noi în cadrul serviciilor noastre.

Înregistrarea conversațiilor telefonice

Conversațiile telefonice, de exemplu cu serviciul nostru telefonic rapid, vor fi înregistrate doar cu consimțământul dumneavoastră și în scopurile pentru care v-ați dat acordul (de ex. asigurarea calității, în scopuri de instruire). Consimțământul cu privire la înregistrarea conversației este desigur voluntar. Puteți oricând să retrageți consimțământul acordat, cu aplicare pentru viitor, de exemplu rugând angajatul aflat la telefon să întrerupă înregistrarea. Informații suplimentare găsiți în secțiunea „Care sunt drepturile mele privind protecția datelor?”.

Zalando utilizează pentru comunicarea cu clienții și utilizatorii și opțiunile din cadrul rețelelor de socializare, ca de exemplu Facebook, Instagram sau Twitter. Utilizăm aceste rețele populare pentru a vă putea oferi pe lângă canalele noastre proprii de comunicare și alte posibilități de comunicare și informare. Aveți însă în vedere că nu avem nici o influență asupra condițiilor de utilizare a rețelelor de socializare și a serviciilor oferite de acestea, respectiv doar influență limitată asupra modului în care ele prelucrează datele. De aceea vă rugăm să verificați cu atenție, care sunt datele personale pe care ni le transmiteți prin intermediul rețelelor de socializare. Nu putem avea nici o influență asupra comportamentului operatorilor de rețele de socializare, al utilizatorilor precum și al terților, care este posibil să colaboreze cu rețelele de socializare sau care utilizează de asemenea serviciile lor.

Zalando deține pagini de profil (inclusiv așa numitele ”fanpages”) în cadrul diferitelor rețele de socializare. Suplimentar este posibil ca în anumite servicii ale Zalando să fie integrate funcții ale rețelelor de socializare. Acestea pot fi servicii de messenger și așa numitele plug-ins sau social logins precum „înregistrarea cu profilul de Facebook”. Atunci când ne contactați direct prin intermediul profilurilor noastre din cadrul rețelelor de socializare sau utilizați funcțiile rețelelor de socializare integrate în serviciile noastre și sunteți în același timp membru/membră a respectivei rețele de socializare, este posibil să obținem din partea operatorului respectivei rețele de socializare anumite date prin care puteți fi identificat(ă). De regulă putem accesa următoarele date:

 • informațiile de profil publice, completate de dumneavoastră în respectiva rețea de socializare (de ex. nume, poză de profil)
 • informații legate de tipul de dispozitiv utilizat de dumneavoastră
 • ID-ul de cont al profilului dumneavoastră din cadrul respectivei rețele de socializare (de ex. ID-ul de Facebook)

Vă rugăm să aveți în vedere și informațiile legate de prelucrarea datelor din cadrul rețelelor de socializare în conexiune cu funcțiile rețelelor de socializare din cadrul secțiunilor „Informații despre site-urile web și aplicații” și „[Informații despre paginile pentru fani din cadrul rețelelor de socializare(#chapter-05)”.

Zalando utilizează în acest moment serviciul de messenger al Facebook și social plug-ins/logins ale următoarelor rețele de socializare:

 • Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irlanda („Facebook”). Link-ul către pagina cu declarația de confidențialitate a Facebook îl găsiți aici: Politica de confidențialitate a Facebook.
 • Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, SUA („Twitter”). Link-ul către pagina cu declarația de confidențialitate a Twitter îl găsiți aici: Politica de confidențialitate a Twitter.
 • Pinterest Inc., 635 High Street, Palo Alto, CA, SUA („Pinterest”). Link-ul către pagina cu declarația de confidențialitate a Pinterest îl găsiți aici: Politica de confidențialitate a Pinterest.

În cadrul utilizării serviciilor noastre colectăm, pentru anumite scopuri, și date cu privire la locul unde se află dispozitivul dumneavoastră. Pentru aceasta intră în acțiune două tehnologii diferite.

Când permiteți unei aplicații, unui site web sau unui alt serviciu online al Zalando să utilizeze serviciile de localizare ale dispozitivului dumneavoastră, atunci Zalando prelucrează datele cu privire la locul înregistrat și pus la dispoziție de dispozitivul dumneavoastră.

Exemplu

Prin intermediul unora dintre aplicațiile noastre puteți vizualiza magazinele din imediata dumneavoastră apropiere sau vi se pot propune produse care să se potrivească cu locul actual în care vă aflați.

Atunci când ați permis accesul unei aplicații Zalando la serviciile de localizare ale dispozitivului dumneavoastră, locul unde vă situați va fi transmis către noi în mod regulat (de ex. și atunci când nu utilizați aplicația). Acest lucru este destinat îmbunătățirii experienței de utilizare, de exemplu prin faptul că anumite conținuturi specifice locului în care vă aflați sunt încărcate mai repede, dacă utilizați aplicația în locul respectiv, sau pentru a afișa notificări push bazate pe locul unde vă aflați. Nu utilizăm aceste date pentru a realiza profiluri de mobilitate. La cerere, puteți obține mai multe informații în legătură cu serviciul bazat pe localizare.

Pe lângă aceasta, colectăm și date de localizare obținute prin intermediul adresei de IP a dispozitivului dumneavoastră (până la nivel de localitate). Pentru aceasta se utilizează o adresă IP anonimizată, scurtată la trei cifre. Ea nu mai poate fi astfel utilizată pentru identificarea conexiunii de internet sau a dispozitivului dumneavoastră.

Ce sunt adresele IP?

Fiecărui dispozitiv conectat la internet trebuie să îi fie atribuit un număr unic, format din mai multe cifre (exemplu: 193.99.144.85). Acesta este cunoscut sub denumirea de adresă IP.

Primele trei cifre ale adresei IP sunt, de regulă, atribuite unei anumite regiuni sau unui anumit furnizor de servicii de internet. Astfel poate fi obținut prin intermediul adresei IP locul aproximativ de unde este realizată conexiunea la internet.

Această procedură (așa numita geolocalizare) este implementată la noi ca și la multe alte magazine online, de exemplu pentru detectarea fraudelor, pentru a recunoaște comenzile suspecte (de ex. în anumite situații poate fi suspect faptul că, pentru o comandă realizată prin contul dumneavoastră de client este folosită o adresă IP dintr-o țară, din care nu ați mai făcut până în acel moment nici o comandă).

Prin intermediul unora dintre aplicațiile noastre specifice anumitor servicii este posibil să ne transmiteți nouă sau altor utilizatori fotografii și alte conținuturi personale, pentru a comunica cu noi sau cu alți utilizatori sau pentru a personaliza serviciul (de ex. prin încărcarea pozei de profil, prin utilizarea funcției de căutare imagini din Zalando app sau prin comunicarea cu un stilist).

În cazul în care participați la una dintre acțiunile oferite de Zalando (de ex. la un concurs cu premii) sau la unul dintre sondajele noastre de opinie (de ex. sondaj privind satisfacția clienților în cadrul cercetării de piață), vă vom solicita informații personale despre dumneavoastră.

De exemplu, în cazul unui concurs cu premii vă vom solicita, de regulă, numele și adresa dumneavoastră de e-mail, pentru a vă putea informa în cazul în care câștigați, precum și pentru a ne asigura că fiecare participant este înscris o singură dată la concurs.

În unele cazuri, este posibil să vă solicităm și alte informații suplimentare de care noi sau partenerii noștri avem nevoie pentru a realiza promovarea, concursul sau sondajul.

Companiile din cadrul grupului Zalando utilizează pentru înregistrarea și prelucrarea cererilor de angajare sistemul centralizat de management al aplicanților al Zalando SE.

Portalul web al sistemului de management al aplicanților de la Zalando îl puteți accesa la adresa: https://jobs.zalando.com/. Sistemul de management al aplicanților de la Zalando are instrucțiuni specifice de protejare a datelor, pe care le puteți accesa aici: https://jobs.zalando.com/de/datenschutz.

În cazul utilizării serviciilor online și mobile, sunt create și prelucrate în mod inevitabil date tehnice, necesare pentru ca funcțiile și conținuturile oferite să poată fi disponibile și să poată fi afișate pe dispozitivul dumneavoastră. Noi numim aceste date, în ansamblu, ca „date ale dispozitivelor și date de acces”. Date ale dispozitivelor și date de acces sunt create la fiecare utilizare a unui serviciu online sau mobil. În acest caz nu este important, cine este operatorul. Date ale dispozitivelor și date de acces sunt create de exemplu la utilizarea de:

 • site-uri web
 • aplicații
 • pagini pentru fani din rețelele de socializare
 • newsletter prin e-mail (adică atunci când este înregistrată interacțiunea dumneavoastră cu newsletter-ul)
 • servicii bazate pe localizare

Zalando înregistrează pe de o parte date ale dispozitivelor și date de acces în baza serviciilor online și mobile, pe care le oferă însuși Zalando (de ex. Zalando Shop). Pe de altă parte Zalando poate obține date ale dispozitivelor și date de acces în baza serviciilor online și mobile ale altor companii, în măsura în care acestea sunt parteneri de social media sau de promovare ai Zalando sau cu care participă în aceleași rețele de publicitate online (de ex. „rețeaua de publicitate Google”). Informații suplimentare găsiți în secțiunile „Cum utilizează Zalando datele mele în scopuri de promovare?” și „Informații despre paginile pentru fani din cadrul rețelelor de socializare”.

Datele dispozitivelor și datele de acces cuprind următoarele categorii:

 • informații generale despre dispozitiv, de exemplu tipul dispozitivului, versiunea sistemului de operare, configurări (de ex. setări de limbă, configurări de sistem), informații legate de conexiunea la internet (de ex. numele operatorului de telefonie mobilă, viteza de conectare) și despre aplicațiile utilizate (de ex. numele și versiunea aplicației).
 • date de identificare (ID-uri), ca de exemplu ID-uri de sesiune, ID-uri de cookies, numere unice de identificare a dispozitivelor (de ex. ID de publicitate Google, Apple Ad-ID), ID-uri de cont de la furnizori terți (în măsura în care utilizați social plug-ins, social-logins sau plăți prin PayPal) și alte tehnologii de internet uzuale, pentru a vă putea fi recunoscut dispozitivul sau instalarea unei anumite aplicații.

Exemplu

Atunci când activați serviciul de notificări push în una dintre aplicațiile Zalando, vă este generat la întâmplare, pentru a putea fi identificat, un push-ID unic. Noi transmitem mai târziu push-ID-ul împreună cu notificările push adresate dumneavoastră către push-server, pentru ca aceste mesaje să fie adresate destinatarului potrivit, deci dispozitivului dumneavoastră.

 • date de acces, care sunt transmise automat la fiecare accesare online a serverului web și a bazelor de date ale aplicațiilor și programului de navigare pe internet (în cadrul așa numitelor HTTP-requests). În acest caz este vorba despre informații standardizate legate de conținuturile solicitate (cum ar fi numele și tipul fișierului accesat) precum și alte informații legate de accesul la server (ca de ex. volumul de informații transmise și codurile de erori), și de dispozitivul dumneavoastră (de ex. tipul dispozitivului, sistemul de operare, versiunea de software, numărul de identificare al dispozitivului, adresa IP, pagina accesată anterior și timpul de accesare).

2. Pentru ce utilizează Zalando datele mele?

Zalando prelucrează datele dumneavoastră cu respectarea tuturor legilor aplicabile de protecție a datelor. În acest sens respectăm desigur fundamentele legislației privind protecția datelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. În principiu, prelucrăm datele dumneavoastră doar pentru scopurile descrise în prezenta declarație privind protecția datelor sau a celor indicate în momentul colectării datelor. Acestea sunt în primul rând procesarea achiziției și punerea la dispoziție, personalizarea și dezvoltarea precum și siguranța serviciilor noastre. Suplimentar, în limitele legislației stricte germane și europene privind protecția datelor, utilizăm datele dumneavoastră și pentru alte scopuri, precum dezvoltarea de produse, cercetarea științifică (în special în domeniul învățării automate, inteligenței artificiale și deep learning) și cercetarea de piață, pentru optimizarea proceselor comerciale, configurarea serviciilor noastre conform cerințelor precum și promovarea personalizată.

În acest capitol vă informăm și în legătură cu fundamentele legislative (baza legală) în baza cărora prelucrăm date în diferite scopuri. În funcție de baza legală în baza căreia vă prelucrăm datele, puteți avea anumite drepturi speciale privind protejarea datelor - suplimentar față de drepturile dumneavoastră general valabile privind protejarea datelor, precum dreptul de acces. De exemplu aveți dreptul, în unele cazuri, să refuzați prelucrarea datelor dumneavoastră. Informații suplimentare găsiți în secțiunea „Care sunt drepturile mele privind protecția datelor?

Noi vă prelucrăm datele în măsura necesară executării obligațiilor contractuale și pentru punerea la dispoziție și realizarea altor servicii solicitate de dumneavoastră, așa cum este descris în declarația de confidențialitate. Scopurile fiecărei prelucrări de date necesare se orientează astfel în funcție de scopul fiecărui contract încheiat cu dumneavoastră (inclusiv Termenii și condițiile noastre comerciale generaleși, după caz, condițiile comerciale și de utilizare specifice anumitor servicii) sau a serviciilor solicitate de dumneavoastră. Principalele scopuri sunt:

 • punerea la dispoziție, personalizarea și configurarea conform necesităților a serviciilor noastre precum cele ale Zalando Shop și Lounge by Zalando (inclusiv site-urile web, aplicațiile aferente lor precum și funcțiile multi-dispozitiv și multi-platformă).
 • punerea la dispoziție de servicii locale, de ex. în magazinele Zalando Outlet Store și la evenimente și târguri.
 • desfășurarea programelor de fidelizare a clienților, precum Zalando Outlet Card și Zalando Plus.
 • derularea contractelor comerciale și a serviciului pentru clienți, inclusiv procesarea transportului și a plăților, administrarea creanțelor precum și prelucrarea retururilor, reclamațiilor și garanțiilor.
 • punerea la dispoziție de informații, notificări, newsletter-uri și de alte comunicări directe, în măsura în care acestea sunt parte integrantă a serviciilor contractuale sau a serviciilor solicitate de dumneavoastră.

Exemplu

În Zalando Shop puteți solicita să fiți informat(ă) prin e-mail în legătură cu disponibilitatea articolelor cu stocuri epuizate.

În aplicațiile noastre puteți solicita să fiți informat(ă) în legătură cu anumite evenimente sau oferte și alte lucruri de interes prin intermediul serviciului push.

Dacă faceți parte din clubul nostru de online shopping Lounge by Zalando, atunci primiți regulat un newsletter Lounge by Zalando cu informații legate de promoțiile actuale.

 • garantarea siguranței generale, a operabilității și stabilității serviciilor noastre, inclusiv apărarea împotriva atacurilor.
 • comunicarea cu dumneavoastră în alt scop decât promovarea, legată de informații tehnice, relevante pentru securitate sau contract (de ex. alerte de fraudă, blocări de cont sau modificări contractuale).
 • transmiterea de contracte prin intermediul platformelor noastre comerciale și de vânzări, cum ar fi în cadrul programului de parteneriat Zalando sau a Zalando Wardrobe.
 • emiterea, răscumpărarea, livrarea de vouchere Zalando.
 • punerea în aplicare a promoțiilor și a concursurilor, inclusiv stabilirea și, dacă este cazul, anunțarea câștigătorului și gestionarea predării premiului.

Procesarea plăților în vederea îndeplinirii contractelor comerciale este asigurată prin Zalando Payments GmbH. Zalando utilizează pentru procesarea plăților și serviciile furnizorilor externi de servicii de plată. Informații legate de furnizorii externi de servicii de plată găsiți în secțiunea Cui sunt transmise mai departe datele mele?

Baza legală: În măsura în care scopul este legat de execuția unui contract agreat cu dumneavoastră resp. de punerea la dispoziție a unui serviciu solicitat de dumneavoastră, baza legală este articolul 6, aliniatul 1. Litera b din RGPD. În caz contrar, baza legală este articolul 6, aliniatul 1, litera f din RGPD, unde interesele noastre legitime sunt legate de scopurile mai sus menționate.

Prelucrăm datele dumneavoastră pentru a vă putea pune la dispoziție servicii confortabile și utile, care să îndeplinească cât mai mult posibil nevoile și interesele dumneavoastră. Deoarece oferta din Zalando Shop include sute de mii de produse și mii de mărci, este necesar să prezentăm conținuturile și ofertele noastre în funcție de nevoi, pentru ca dumneavoastră să puteți găsi acele produse, care vă interesează cu adevărat. Aceasta necesită o evaluare a relevanței produselor și conținuturilor, specifică pentru fiecare utilizator.

Pentru personalizarea experienței de cumpărare în magazinul Zalando folosim date ale dispozitivelor și date de acces, pe care le colectăm pentru analiza utilizării. Suplimentar utilizăm și date ale dispozitivelor și date de acces atunci când accesați magazinul Zalando, pe care le obținem de la partenerii de promovare. Dacă în timpul accesării magazinului Zalando ești conectat cu contul tău de client, atunci utilizăm și datele de profil, datele legate de domeniile de interes și datele de cumpărare pentru a personaliza experiența de cumpărare. Ne referim la această formă de personalizare a experienței de cumpărare ca optimizare onsite. Doar prin intermediul unei astfel de personalizări a experienței de cumpărare îți putem prezenta rezultate potrivite la căutări, recomandări de stil și alte conținuturi, care să corespundă cu adevărat domeniilor tale de interes. În plus, îți oferim un "Asistent fashion", care poate răspunde întrebărilor tale privind cumpărăturile, utilizând furnizori externi de servicii de inteligență artificială, precum și profilul tău de client, interesele și datele privind cumpărăturile, pentru a-ți oferi recomandări de produse adecvate. Fără o astfel de personalizare a experienței de cumpărare, utilizată în mod standard de multe magazine online, căutarea produselor relevante pentru tine ar fi mai dificilă, ar dura mai mult iar utilitatea ofertei pe care ți-am prezenta-o ar fi mai redusă. Personalizarea experienței de cumpărare nu te împiedică, desigur, să accesezi toate conținuturile. Prin intermediul personalizării experienței de cumpărare vizualizezi însă mai rapid conținuturile relevante pentru tine.

Aflați mai multe

Detalii suplimentare legate de modul de funcționare al personalizării experienței de cumpărare pe site-urile web și în aplicațiile Zalando sunt rezumate în secțiunea „Personalizarea experienței de cumpărare”.

Detalii suplimentare legate de modul de funcționare al serviciilor personalizate ale Zalando găsiți în secțiunea ”„Servicii personalizate”.

Baza legală: Baza legală pentru prelucrarea datelor dumneavoastră cu scopul personalizării experienței de cumpărare în cadrul serviciilor de personalizare este articolul 6, aliniatul 1, litera b din RGPD. Baza legală pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în cadrul optimizării onsite este articolul 6, aliniatul 1, litera f din RGPD, unde interesele noastre legitime sunt legate de scopurile mai sus menționate.

Datele colectate prin intermediul clienților noștri le prelucrăm pentru cercetare științifică în domenii relevante pentru Zalando. Acestea sunt în special domeniile de cercetare precum învățarea automată, inteligența artificială, prelucrarea limbajului natural și deep learning. Cercetarea se concentrează la Zalando pe găsirea de soluții pentru problemele reale, zilnice ale comerțului online și servește îmbunătățirii și dezvoltării pe mai departe a ofertei actuale de servicii. Astfel putem, de exemplu, să dezvoltăm aplicații care să vă propună produse, care adresează domeniile dumneavoastră de interes și nevoile dumneavoastră și care să recunoască stilurile și să poată atribui produse care să corespundă domeniilor dumneavoastră reale de interes.

În cadrul acestora respectăm, desigur, standardele științifice recunoscute cu privire la protecția datelor. Asta înseamnă și că, în scopurile de cercetare, prelucrăm datele dumneavoastră în formă sintetizată, anonimizată sau pseudonimizată, de exemplu prin faptul că toate datele prin care puteți fi identificat sunt înlocuite cu alte informații.

Aflați mai multe

Informații suplimentare legate de temele știință și cercetare din cadrul Zalando găsiți la Zalando Research.

Cercetarea din cadrul Zalando cuprinde următoarele scopuri:

 • dezvoltarea de procedee de învățare automată, care permit realizarea de valori estimative, prognoze și analize cu privire la nevoile și domeniile de interes ale utilizatorilor.
 • dezvoltarea de soluții tehnice pentru problemele reale ale clienților, pe care departamentele noastre de specialitate și producătorii noștri de modă le întâlnesc în activitatea zilnică (de ex. dificultăți la găsirea produselor potrivite, reducerea numărului de achiziții eronate, determinarea dimensiunilor).
 • dezvoltarea de soluții tehnice pentru optimizarea proceselor comerciale și de logistică.
 • dezvoltarea de soluții tehnice prin care să fie îmbunătățite și dezvoltate pe mai departe personalizarea experienței de cumpărare și prevenirea fraudelor.
 • înregistrarea de brevete și publicarea de articole de specialitate.
 • participarea în grupuri de cercetare cu parteneri de cooperare privați și din domeniul academic.

Exemplu

Recomandările de dimensiuni pentru pantofi din cadrul Zalando Shop utilizează un algoritm de învățare automată dezvoltat de Zalando Research. Pentru dezvoltarea algoritmului de învățare, Zalando Research a analizat datele achizițiilor cu comenzi de pantofi, motivele de retur datorate mărimii precum și informațiile de mărimi ale diferiților producători. Prin acestea a fost dezvoltat o procedură de recomandare a mărimii la pantofi, pentru a putea prevedea, care modele de pantofi ar putea fi prea mari sau prea mici.

Baza legală: Baza legală pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în cadrul scopurilor de cercetare mai sus menționate este articolul 6, aliniatul 1, litera f din RGPD, unde interesele noastre legitime sunt legate de scopurile mai sus menționate.

Prevenirea fraudei

Pentru a preveni riscul de încălcare a securității datelor, datele utilizatorilor serviciilor noastre sunt transmise criptat. Acest lucru este valabil atât în cazul comenzii cât și la înregistrarea cu contul de client. Pentru aceasta utilizăm sistemul de codare SSL (Secure Socket Layer). Prin criptare, datele nu sunt vizibile terților. Pentru a ne proteja suplimentar față de atacuri externe, utilizăm tehnologii speciale de securitate care verifică permanent sistemele noastre și recunosc și semnalizează imediat eventualele anomalii. Suplimentar protejăm sistemele noastre prin măsuri de ordin tehnic și organizatoric împotriva pierderii, distrugerii, accesului nepermis, modificării sau difuzării datelor dumneavoastră de client de către persoane neautorizate. În acest mod dorim să păstrăm riscul de acces nepermis cât de redus posibil, protejarea datelor dumneavoastră fiind de maximă importanță pentru noi. Cu toate acestea - ca și în cazul și altor companii - nu putem garanta o protecție absolută.

Pe lângă aceasta acționăm și cu procedee tehnice și manuale pentru prevenirea fraudei, pentru a ne proteja pe noi și pe utilizatorii noștri împotriva abuzului asupra datelor dumneavoastră, în special prin comenzi frauduloase. Pentru aceasta, la efectuarea unei comenzi, Zalando Payments GmbH sintetizează și evaluează printr-un pseudonim datele dispozitivului și datele de acces ale dumneavoastră (inclusiv adresa IP, identificatori, comportamentul de utilizare), datele de achiziție și de plată (inclusiv adresa și alte date privind bonitatea de la birourile de credit externe) precum și istoricul modificărilor datelor dumneavoastră de profil (de ex. când a fost modificată ultima oară adresa dumneavoastră de livrare). Setul de date este, de asemenea, comparat cu obiceiurile dumneavoastră anterioare de utilizare și plasare a comenzilor. Suplimentar are loc și o comparare cu seturile de date generale din totalul de comenzi efectuate la Zalando (și la alte companii din cadrul grupului Zalando), în cazul cărora au fost comise acțiuni frauduloase sau există suspiciunea unor astfel de acțiuni frauduloase. Această comparație are ca scop recunoașterea de tipare de fraudare și, prin compararea tiparelor, evitarea fraudei și a furtului de identitate. În anumite cazuri, atunci când riscul de fraudă rezultat în baza analizei noastre este foarte ridicat, putem anula anumite comenzi sau dezactiva anumite conturi, pentru a minimiza riscul comenzilor frauduloase și a proteja utilizatorii a căror conturi au fost sparte.

În anumite țări oferim clienților noștri posibilitatea de a achita cumpărăturile pe baza facturii. În cazul în care alegeți această modalitate de plată, Zalando Payments GmbH transmite numele dumneavoastră și adresa, pe care le-ați indicați la casă, către birouri de credit externe. În cazul în care ați ales să plătiți prin SEPA debit direct, Zalando Payments GmbH transmite, de asemenea, numele și adresa dumneavoastră către agenții de credit externe pentru a preveni riscurile de neplată, de exemplu, din cauza utilizării abuzive a datelor personale. Indicatori tipici, care - de regulă, în combinație - pot crește probabilitatea de încercare de fraudare sunt:

 • adresa dumneavoastră de livrare a fost modificată cu puțin timp înainte de comandă și-sau se află într-o zonă cu risc ridicat de fraude.
 • comanda dumneavoastră este deosebit de cuprinzătoare și/sau include produse care sunt în acel moment foarte solicitate și/sau este efectuată la o oră neobișnuită pentru regiunea în care vă aflați (de ex. noaptea).
 • pentru comandă a fost aleasă modalitatea de plată pe bază de factură sau debit direct.
 • înainte de efectuarea comenzii au existat încercări suspecte de înregistrare în contul dumneavoastră de client, a căror tipar indică proceduri automatizate
 • contul dumneavoastră de client este accesat de la o adresă IP suspectă.
 • contul dumneavoastră de client este accesat de pe un dispozitiv necunoscut sau suspect.

Atunci când sistemul nostru de securitate suspectează o încercare de fraudă sau un risc ridicat de fraudă, atunci respectivul proces este transmis mai departe pentru verificare manuală echipei responsabile cu fraudele din cadrul Zalando. În funcție de riscul de fraudă sunt luate măsuri corespunzătoare de prevenție (de ex. blocare temporară a contului de client sau limitarea modalităților de plată disponibile).

Acești furnizori colectează și prelucrează cu ajutorul cookies și a altor tehnologii de tracking datele de identificare ale dispozitivului final folosit de utilizator și alte date despre utilizarea site-ului web. Prin aceasta nu are loc o determinare a unui anume utilizator.

În cadrul procesului de comandă de pe site-ul nostru web solicităm din baza de date a furnizorului o analiză de risc a dispozitivului final al utilizatorului. Această analiză de risc asupra probabilității existenței unei încercări de fraudă are în vedere, printre altele, dacă dispozitivul final s-a înregistrat folosind diferiți furnizori de servicii, dacă dispozitivul final prezintă o geo-referință care se schimbă des, câte tranzacții au fost efectuate prin intermediul dispozitivului final și dacă este utilizată o conexiune proxy.

Baza legală: În măsura în care prelucrarea datelor dumneavoastră este efectuată cu scopul de a preveni frauda care ar veni în detrimentul dumneavoastră, baza legală este articolul 6, aliniatul 1, litera b din RGPD. În rest, prelucrarea datelor dumneavoastră are loc în baza articolului 6, aliniatul 1, litera f din RGPD, bazat pe interesele noastre și interesele legitime ale altor utilizatori privind recunoașterea și prevenirea fraudei și de identificare a infracțiunilor.

Selectarea modalităților de plată

Înainte de a vă afișa modalitățile de plată disponibile în cazul unei achiziții, Zalando Payments GmbH efectuează o analiză de risc și are în vedere costul total al unei comenzi pentru Zalando. Pentru efectuarea analizei de risc sunt utilizate datele dumneavoastră de cumpărare înregistrate până în acel moment, datele de plată, datele privind bonitatea, datele privind comportamentul de plată de până atunci precum și datele de profil (precum numele, prenumele, adresele de livrare și de facturare, adresele de e-mail, data nașterii). Analiza și interpretarea are loc automatizat prin utilizarea valorilor estimative întemeiate statistic a riscurilor de neîndeplinire a obligațiilor în legătură cu modalitățile de plată oferite de noi. În cazul în care în țara dumneavoastră este posibilă plata pe bază de factură și alegeți pentru achitarea articolelor dumneavoastră plata pe bază de factură, atunci Zalando Payments GmbH va transmite datele dumneavoastră către birouri de credit externe, pentru a obține de la ei informații generale despre evaluarea riscurilor de neîndeplinire a obligațiilor specifice plăților (de exemplu, dacă adresa dumneavoastră este plauzibilă și actuală) precum și, în cazuri individuale, date privind bonitatea, eventual legate de facturi neachitate și circumstanțe care conduc nemijlocit la riscul de neîndeplinire a obligațiilor de plată (de exemplu insolvență, întârzieri datorate incapacității de plată). În plus, în cazul în care ați ales să plătiți prin SEPA debit direct, Zalando Payments GmbH transmite datele dumneavoastră către agenții de credit externe pentru a evalua riscurile de neplată specifice acestei metode de plată. Datele concrete, privitoare la bonitate, luate în considerare la analiza de risc diferă de la țară la țară.

Notă

Informații specifice în funcție de țară cu privire la birourile de credit angajate pentru analiza de risc și la datele specifice utilizate cu privire la bonitate le găsiți în secțiunea „Informații specifice în funcție de țară”.

Pentru hotărârea modalităților de plată oferite sunt luate în considerare și costurile totale ale Zalando pentru fiecare modalitate concretă de plată precum și disponibilitatea tipului de plată în fiecare țară în parte. Astfel se poate întâmpla ca anumite modalități de plată, care presupun pentru noi costuri, riscuri sau rate mai ridicate de retur, să nu le mai oferim clienților noștri care returnează produse într-un nivel aflat peste medie (de exemplu la rate de retur de peste cca. 70%) sau care plasează comenzi foarte mici. Adaptarea modalităților de plată disponibile duce la rate mai mici de retur, ceea ce este mai sustenabil și mai economic. În același timp clienții noștri pot utiliza în continuare serviciile noastre, deoarece fiecărui client îi este pusă la dispoziție cel puțin o modalitate de plată și astfel își poate încheia achiziția.

Riscul de neîndeplinire a obligațiilor este evaluat pentru fiecare modalitate de plată în parte sub forma unei valori estimative. Atunci când analiza riscului oferă un rezultat pozitiv, vă putem pune la dispoziție toate modalitățile de plată oferite de noi. În caz contrar, vă putem oferi doar anumite modalități de plată. Factorii care pot influența disponibilitatea unei modalități de plată sunt, de exemplu:

 • combinația dintre nume și adresă nu a putut fi găsită. Acest lucru se poate întâmpla în cazul greșelilor de scriere, a căsătoriei sau de schimbare a domiciliului.
 • ați indicat o adresă de livrare, o stație de împachetare sau o adresă de firmă diferită față de cea de facturare.
 • există încă anumite creanțe exigibile împotriva dumneavoastră.
 • în cazul anumitor modalități de plată au existat în trecut incidente de plată.

Analiza de risc nu înseamnă că nu vi se va oferi nici o modalitate de plată. În măsura în care nu sunteți de acord cu modalitățile de plată oferite ne puteți transmite acest lucru în scris, printr-o scrisoare sau un e-mail la adresa confidentialitate@zalando.ro. Vom verifica din nou decizia luată, considerând și punctul dumneavoastră de vedere.

Baza legală: Baza legală pentru prelucrarea datelor dumneavoastră este articolul 6, aliniatul 1, litera f din RGPD, bazându-se pe interesele noastre legitime cu privire la prevenirea riscurilor de neîndeplinire a obligațiilor.

Evaluarea bonității

Pe lângă datele de care Zalando Payments GmbH dispune deja, sunt utilizate și date privind bonitatea, obținute de la birourile de credit externe sub forma unor valori de scor. Valorile de scor sunt valori estimate, întemeiate pe statistici, despre riscul viitor al unei neplăți al unei persoane și sunt reprezentate printr-o valoare numerică, ca de exemplu un procent. În acest scop Zalando Payments GmbH transmite, în numele nostru, datele cu caracter personal necesare evaluării bonității (de regulă numele dumneavoastră complet, adresa dumneavoastră și, dacă este cazul, data dumneavoastră de naștere sau codul dumneavoastră numeric personal (în țările, în care se cere acest lucru)) către biroul extern. Pentru calcularea valorii de scor pot fi luate în considerare și datele cu privire la adrese. Biroul de credit utilizează datele transmise de noi pentru a realiza evaluarea bonității dumneavoastră cu privire la respectiva comandă, în baza unei proceduri matematico-statistice.

Notă

Informații cu privire la birourile de credit însărcinate cu evaluarea bonității în țara dumneavoastră găsiți în secțiunea „Informații specifice în funcție țară”. Dacă nu regăsiți țara dumneavoastră în această listă, înseamnă că nu realizăm evaluări de bonitate în țara dumneavoastră.

În funcție de rezultatul evaluării bonității, respectiv dacă aceasta are un rezultat pozitiv sau negativ, vă vom afișa modalitățile de plată potrivite, prin care puteți să continuați și să finalizați cumpărăturile dumneavoastră.

În măsura în care nu sunteți de acord cu acestea ne puteți scrie sau transmite un e-mail la confidentialitate@zalando.ro. Vom verifica din nou decizia, considerând și punctul dumneavoastră de vedere.

Baza legală: Baza legală pentru evaluarea bonității, așa cum este descrisă mai sus, este articolul 6, aliniatul 1, litera b din RGPD, deoarece este necesară pentru executarea de măsuri pre-contractuale obligatorii. În rest, prelucrarea datelor dumneavoastră are loc în baza articolului 6, aliniatul 1, litera f din RGPD, bazat pe interesele noastre și interesele legitime ale altor utilizatori privind prevenirea neîndeplinirii obligațiilor de plată, recunoașterea și prevenirea fraudei și identificarea infracțiunilor.

În cazul în care aveți facturi restante, este posibil să colaborăm cu furnizori de servicii pentru a vă trimite notificări de plată. Dacă datoriile restante nu sunt achitate în pofida notificărilor de plată repetate, este posibil să transferăm datele necesare unui furnizor de servicii de colectare în scopul colectării datoriei. Alternativ, este posibil să vindem datoria unui furnizor de servicii de colectare, care poate apoi să depună o cerere de despăgubire în nume propriu. Informații cu privire la firmele însărcinate cu recuperarea creanțelor în țara dumneavoastră găsiți în secțiunea „Informații specifice în funcție țară”.

Baza legală: Baza legală pentru transmiterea de date în cadrul serviciilor de colectări fiduciare este art. 6, aliniatul 1 b) din RGPD, transmiterea de date în cadrul cesionării creanțelor este realizată în baza art. 6, aliniatul 1 f) din RGPD.

Utilizăm datele dumneavoastră și în cadrul analizelor de date cu scop de promovare și cercetare de piață. Prin aceasta urmărim, în special, următoarele scopuri:

 • împărțirea în diferite grupuri-țintă și grupuri de utilizatori în cadrul cercetării de piață (segmentarea utilizatorilor).
 • aflarea de informații legate de diferitele grupuri-țintă și tiparele de utilizare și interesele lor de cumpărare.
 • obținerea de informații demografice, despre domenii de interes, obiceiuri de cumpărare și de utilizare a utilizatorilor noștri, precum și comercializarea acestor informații în cadrul serviciilor de publicitate oferite unor terțe părți.
 • recunoașterea timpurie a unor tendințe în domeniul modei și al comerțului online.
 • desfășurarea de publicitate pentru clienții existenți.
 • desfășurarea de publicitate directă, de ex. sub formă de newsletter.
 • planificarea, desfășurarea și verificarea rezultatelor publicității, care corespunde domeniilor de interes ale fiecărui grup-țintă în parte (promovare personalizată).
 • informații despre cum sunt utilizate serviciile noastre (analiză de utilizare).
 • comercializarea informațiilor de mai sus în cadrul serviciilor de publicitate pentru clienți de publicitate.

Info

Servicii de publicitate sunt oferite în cadrul Zalando și de către Zalando Marketing Services GmbH. Către site-ul web a Zalando Marketing Services GmbH

Pentru analizele de date utilizăm, în funcție de scop, date stocate de noi. De exemplu utilizăm pentru analiza comportamentului de cumpărare al utilizatorilor noștri date de profil sintetizate (agregate), statistice, depersonalizate (anonimizate) sau astfel de date, care, doar prin pași intermediari pot fi atribuite unor persoane (date de profil pseudonimizate) precum și date de cumpărare și date ale dispozitivelor și date de acces, pentru a putea înțelege și analiza procesele de achiziție prin efectuarea de analize de date. Astfel tragem concluzii anonime și pseudonimizate în legătură cu comportamentul general de utilizare al utilizatorilor noștri.

Prelucrăm datele dumneavoastră în baza unei evaluări comparative a intereselor, cu scopul protejării intereselor noastre legitime sau cele ale unui terț (acesta poate fi, de exemplu, un partener de promovare sau comerciant, care participă la programul partener al Zalando). Interesul legitim al Zalando resp. al unei terțe părți cu privire la prelucrarea datelor rezultă din scopurile individuale, care sunt de natură economică și concurențială, în măsura în care nu este menționat altceva.

Vă rugăm să rețineți că aplicațiile Zalando IOS lansate după 10 iunie 2021 nu mai partajează niciun fel de date cu terți în scopuri de marketing. În cazul în care o anumită aplicație IOS oferă în continuare funcții care implică partajarea datelor cu o terță parte în scopuri de marketing, datele dvs. vor fi partajate numai dacă faceți clic pe "de acord" la o solicitare de urmărire a iOS.

Baza legală: În măsura în care prelucrarea datelor în scopurile mai sus menționate are loc cu consimțământul dumneavoastră, baza legală este articolul 6, aliniatul 1, litera a din RGPD (consimțământ). În celelalte cazuri, prelucrarea datelor are loc în baza articolului 6, aliniatul 1, litera f din RGPD, unde interesele legitime sunt legate de scopurile mai sus menționate.

Utilizăm datele dumneavoastră pentru dezvoltarea de produse și tehnologii, inclusiv dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor personalizate. În acest sens utilizăm date agregate, pseudonimizate sau anonimizate, precum și algoritmi de învățare automată, de exemplu din cercetările noastre, care permit obținerea de valori estimative, prognoze și analize cu privire la interesele utilizatorilor noștri. Astfel putem, de exemplu, să dezvoltăm aplicații care să vă propună produse, care adresează domeniile dumneavoastră de interes și nevoile dumneavoastră și care să recunoască stilurile și să poată atribui produse care să corespundă domeniilor dumneavoastră reale de interes. Prelucrarea datelor pentru dezvoltarea de produse și tehnologii are loc, în principal, cu următoarele scopuri:

 • dezvoltarea și îmbunătățirea serviciilor și tehnologiilor personalizate pentru analiza de date, publicitate și cumpărături online personalizate.
 • dezvoltarea de tehnologii și concepte pentru îmbunătățirea securității informaționale, pentru prevenirea fraudelor și îmbunătățirea siguranței datelor de ex. prin tehnici de pseudonimizare, criptare și anonimizare.
 • dezvoltarea și verificarea de soluții software pentru optimizarea proceselor comerciale și de logistică necesare.

Baza legală: Baza legală pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în scopul dezvoltării de produse și tehnologii este articolul 6, aliniatul 1, litera f din RGPD, unde interesele noastre legitime sunt legate de scopurile mai sus menționate.

Transmitem și prelucrăm datele dumneavoastră, atunci când este necesar, pentru procesele administrative și logistice și pentru optimizarea proceselor comerciale în cadrul grupului Zalando, pentru a le gestiona într-un mod mai eficient și sigur din punct de vedere legal și în vederea îndeplinirii obligațiilor noastre contractuale și legale (de ex. obligația de păstrare a documentelor comerciale și fiscale). În cadrul grupului Zalando sunt utilizate împreună mai multe sisteme și tehnologii. Astfel putem oferi un serviciu mai economic, mai sigur, mai armonizat și mai bine personalizat. De aceea diversele companii din cadrul grupului Zalando obțin datele dumneavoastră, în măsura în care acest lucru este necesar pentru îndeplinirea scopurilor menționate în prezenta declarație privind protejarea datelor.

Exemplu

 • Atunci când contactați serviciul pentru clienți al Zalando, solicitarea dumneavoastră este transmisă către Zalando Customer Care DACH SE & Co. KG și prelucrată acolo. Zalando Customer Care DACH SE & Co. KG este responsabilă în cadrul grupului Zalando cu serviciul pentru clienți în spațiul de limbă germană. În măsura în care este necesar pentru prelucrarea solicitării dumneavoastră, angajatul din cadrul serviciului pentru clienți de la Zalando Customer Care DACH SE & Co. KG poate accesa datele dumneavoastră stocate de către altă companie Zalando, de exemplu datele comenzii dumneavoastră (de ex. pentru a clarifica o solicitare legată de un retur).

Prelucrarea datelor pentru gestionarea și optimizarea proceselor administrative include, de exemplu, suplimentar și următoarele scopuri:

 • desfășurarea și îmbunătățirea serviciului pentru clienți.
 • prevenirea și soluționarea infracțiunilor.
 • garantarea securității și operabilității sistemelor noastre informatice.

Baza legală: Baza legală pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în scopul gestionării și optimizării proceselor administrative este articolul 6, aliniatul 1, litera f din RGPD, unde interesele noastre legitime sunt legate de scopurile mai sus menționate. În măsura în care datele dumneavoastră sunt prelucrate în baza unor dispoziții legale, de ex. obligația de păstrare a documentelor fiscale și verificări cu scopul prevenirii spălării de bani, baza legală este articolul 6, aliniatul 1, litera c din RGPD.

În cazul în care ne-ați dat consimțământul cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, consimțământul dumneavoastră este, înainte de toate, baza legală pentru prelucrarea de către noi a datelor. Care sunt datele pe care le prelucrăm în baza consimțământului dumneavoastră, depinde de scopul pentru care v-ați dat consimțământul. Scopurile tipice includ:

 • înregistrarea pentru primirea unui newsletter.
 • participarea la sondaje de opinie și studii de cercetare de piață.
 • prelucrarea de date deosebit de sensibile, din care rezultă, de ex. convingerile dumneavoastră politice, religioase sau ideologice sau starea dumneavoastră de sănătate.
 • înregistrarea de conversații telefonice, pe care le aveți, de ex., cu serviciul nostru telefonic rapid.
 • transmiterea datelor dumneavoastră către terți sau către o țară din afara Uniunii Europene.
 • prelucrarea datelor de localizare prin Google Maps în anumite cazuri, pentru a vă oferi, de exemplu, informații cu privire la punctul de ridicare cel mai apropiat pentru comanda dumneavoastră.

Informații cu privire la retragere

Puteți retrage în orice moment consimțămintele date anterior, cu efect pe viitor, de ex, prin poștă, scrisoare sau fax.

În măsura în care serviciul respectiv include această funcție, puteți ajusta sau retrage consimțămintele date pentru primirea de newsletter-uri sau alte mesaje în cadrul preference center (centrul de setare a preferințelor). Link-ul către preference center (centrul de setare a preferințelor) îl găsiți în fiecare newsletter. De asemenea, în fiecare newsletter se găsește un link corespunzător pentru dezabonare. Instrucțiuni suplimentare găsiți în secțiunea „Care sunt drepturile mele privind protecția datelor?

Dacă legislația în domeniul protejării datelor o permite, putem să utilizăm datele dumneavoastră fără consimțământul dumneavoastră și pentru alte scopuri precum efectuarea de analize de date și pentru dezvoltarea serviciilor și conținuturilor noastre. Condiția prealabilă pentru acest lucru este ca, aceste noi scopuri pentru care ar trebui să fie folosite datele, să nu fi fost încă stabilite sau previzibile în momentul în care au fost colectate datele respective iar noile scopuri să fie compatibile cu acele scopuri pentru care au fost inițial colectate acele date. De exemplu, noi dezvoltări în domeniul juridic sau tehnic și noi modele comerciale pot conduce la noi scopuri de procesare.

3. Serviciile personalizate

Dezvoltarea și punerea la dispoziție de funcționalități și servicii personalizate pentru dumneavoastră reprezintă o maximă prioritate pentru noi. Independent de locul, timpul și dispozitivele utilizate, vă oferim o experiență individuală de cumpărare și o ofertă concepută în baza intereselor dumneavoastră individuale. Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru personalizarea serviciilor noastre este astfel parte integrantă din serviciile Zalando.

Exemple

 • Atunci când creați în aplicația Zalando o listă de preferințe, o puteți vedea și prelucra mai târziu și de pe site-ul web Zalando.
 • Atunci când căutați produse pe site-ul web Zalando, vă salvăm termenii căutării. Astfel putem să vă arătăm în căutările ulterioare de pe site-ul web Zalando, dar și din aplicația Zalando, întâi rezultatele care sunt probabil cele mai relevante pentru dumneavoastră.
 • Atunci când trimiteți un produs în coșul de cumpărături, putem să vă facem recomandări privind alegerea unei mărimi potrivite, în baza comenzilor și retururilor dumneavoastră de până atunci.
 • Dacă v-ați abonat la newsletter-ul nostru, vă putem prezenta produse, care să se potrivească cu comenzile dumneavoastră de până atunci.
 • Luăm în considerare comenzile dumneavoastră anterioare și atunci când vă propunem produse care corespund preferințelor dumneavoastră de cumpărare.

Prin intermediul serviciilor personalizate putem să vă oferim servicii mai bune, mai practice și mai sigure. Pentru aceasta utilizăm datele dumneavoastră cu caracter personal stocate la noi, pentru a determina nevoile și domeniile dumneavoastră de interes. Pe această bază vă putem oferi conținuturi relevante pentru dumneavoastră, care să corespundă nevoilor și domeniilor dumneavoastră de interes. Aveți, desigur, acces în continuare la toate conținuturile. Prin personalizare însă vedeți conținuturile relevante pentru dumneavoastră mai repede sau aceste conținuturi sunt prezentate într-un mod special (de ex. sub formă de recomandări individuale de produse).

Majoritatea serviciilor noastre personalizate necesită crearea unui cont de client, pentru a putea salva datele pe care le colectăm despre dumneavoastră într-un loc centralizat.

Odată cu crearea contului de client sunt salvate datele pe care le colectăm despre persoana dumneavoastră, precum și numărul dumneavoastră de client (CustomerID). Numărul de client este o secvență de numere generată la întâmplare, care nu conține nici un fel de date personale. Datele dumneavoastră sunt asociate numărului dumneavoastră de client, pentru a vă putea asocia pe dumneavoastră cu contul de client. Pe lângă aceasta, numărul de cont funcționează și ca pseudonim.

Selectarea conținuturilor personalizate este realizată, în principiu, în baza tuturor datelor care sunt stocate în cadrul contului dumneavoastră de client.

În măsura în care se utilizează date ale dispozitivelor și date de acces, care nu sunt asociate contului dumneavoastră de client, acestea sunt folosite pe perioada utilizării pentru respectiva personalizare doar sub formă pseudonimizată (adică, de ex. în legătură cu numărul dumneavoastră de client dar nu și în legătură cu numele dumneavoastră sau alte date de profil prin care puteți fi identificat(ă)).

Nu sunt utilizate:

 • datele de bonitate
 • informațiile de la acțiuni și din sondaje
 • cererile de angajare
 • mesajele (de ex. de la serviciul pentru clienți)

În contul dumneavoastră de client puteți oricând vizualiza majoritatea datelor pe care le-am stocat în legătură cu contul dumneavoastră de client. Dacă este necesar, tot acolo puteți prelucra aceste date și astfel să influențați personalizarea, de exemplu prin comunicarea preferințelor dumneavoastră.

În măsura în care personalizarea se bazează pe date ale dispozitivelor și date de acces, puteți împiedica colectarea acestor date prin dezactivarea colectării datelor de acest tip prin instrumentele de tracking. Vă rugăm însă să aveți în vedere, că, în acest caz, veți primi mai puține sau nu veți primi deloc conținuturi și servicii personalizate. Vă rugăm să aveți în vedere că datele utilizate pentru serviciile personalizate sunt necesare și în alte scopuri (inclusiv pentru punerea la dispoziție a serviciilor noastre). Colectarea datelor utilizate în acest scop nu va fi oprită astfel prin dezactivare. Publicitatea prezentată dumneavoastră nu va fi însă personalizată.

4. Informații despre site-urile web și aplicații

Utilizăm datele dumneavoastră pentru a vă putea pune la dispoziție site-urile web și aplicațiile Zalando. Pe lângă datele dispozitivelor și datele de acces care sunt colectate la fiecare utilizare a acestor servicii, tipul datelor prelucrate precum și scopurile în care sunt prelucrate depind în special de felul în care utilizați funcțiile și serviciile puse la dispoziție prin intermediul serviciilor noastre. Suplimentar utilizăm datele colectate la fiecare utilizare a serviciilor noastre și pentru a afla cum este utilizată oferta noastră online. Utilizăm aceste informații, printre altele, în cadrul personalizării experienței de cumpărare, pentru îmbunătățirea serviciilor noastre precum și pentru publicitate personalizată.

Puteți găsi fiecare furnizor responsabil al unui serviciu pe pagina cu informațiile legale ale fiecărui site respectiv a fiecărei aplicații în parte.

În principiu colectăm toate datele pe care ni le furnizați în mod direct prin intermediul serviciilor noastre.

Date ale dispozitivelor și date de acces

La fiecare accesare a serverelor și bazelor noastre de date sunt colectate date ale dispozitivelor și date de acces, care sunt înregistrate în așa numitele server log files. Adresa de IP inclusă în acestea este anonimizată la scurt timp după fiecare accesare în parte, deîndată ce stocarea ei nu mai este necesară pentru menținerea funcționalității site-ului web respectiv.

În măsura în care este accesibil și activat pe dispozitivul dumneavoastră, colectăm și numărul de identificare specific dispozitivului (de ex. un așa numit ”ID publicitar”, dacă utilizați un dispozitiv cu sistem Android resp. ”Ad-ID”, dacă utilizați un dispozitiv Apple). Acest număr de identificare al dispozitivului este acordat de producătorul sistemului de operare al dispozitivului dumneavoastră și poate fi citit de site-urile web și de aplicații și utilizat pentru a vă prezenta conținuturi în baza obiceiurilor dumneavoastră de utilizare. Dacă nu doriți acest lucru, îl puteți dezactiva oricând din setările browser-ului sau din setările de sistem ale dispozitivului dumneavoastră.

Login

Pentru utilizatorul care se înregistrează pentru a avea un cont de client sau a beneficia de un alt serviciu, creăm un acces individual, protejat prin parolă. În măsura în care nu vă deconectați după ce v-ați identificat cu datele de conectare, rămâneți conectat în mod automat la majoritatea serviciilor noastre. Pentru aceasta se folosește, în funcție de tipul de serviciu, o tehnologie cookie sau una similară. Această funcție vă dă posibilitatea să utilizați o parte dintre serviciile noastre fără a fi necesar să vă conectați de fiecare dată cu datele de acces. Din motive de siguranță vi se va solicita însă să reintroduceți parola dacă, de exemplu, trebuie modificate datele dumneavoastră de profil sau dacă doriți să faceți o comandă. Informații suplimentare găsiți în secțiunea „Serviciile personalizate”.

Social plug-in

Serviciile noastre pot include social plug-ins („plug-ins”) ale diferitelor rețele de socializare. Cu ajutorul acestor plug-ins puteți, de exemplu, să distribuiți conținuturi sau să recomandați mai departe produse. Aceste plug-ins sunt dezactivate în mod standard și nu transmit astfel date. Printr-un clic pe butonul corespunzător (de ex. „activați social media”) puteți activa aceste plug-ins. Tot printr-un clic puteți, la fel, dezactiva aceste plug-ins. Atunci când aceste plug-ins sunt activate, browser-ul dumneavoastră de internet creează o conexiune directă cu serverele web ale respectivei rețele de socializare. Conținutul respectivului plug-in va fi transferat atunci de la rețeaua de socializare către browser-ul dumneavoastră de internet și de acolo integrat în site-ul nostru web. Prin integrarea acestor plug-ins, rețeaua de socializare obține informația că ați accesat pagina respectivă a site-ului nostru de internet și poate colecta datele dispozitivelor și datele dumneavoastră de acces. Dacă sunteți conectat la respectiva rețea de socializare, ea poate atribui această accesare contului dumneavoastră din cadrul respectivei rețele de socializare. Atunci când interacționați cu ajutorul acestor plug-ins, de exemplu acționați butonul „Like” din Facebook sau scrieți un comentariu, informația respectivă este transmisă de către browser-ul dumneavoastră direct către rețeaua de socializare și stocată acolo. Informații cu privire la scopul și volumul colectării de date și alte moduri de prelucrare și utilizare a datelor de către rețelele de socializare precum și drepturile dumneavoastră legate de acestea și posibilitățile de setare cu scopul protejării sferei private le puteți citi în cadrul politicii de confidențialitate a fiecărei rețele respectiv pagini web în parte. Link-uri către acestea găsiți ceva mai jos. Chiar dacă nu sunteți înregistrat în respectivele rețele de socializare, de pe paginile web cu social plug-ins active pot fi transmise date către rețele. Prin intermediul unui plug-in activ, la fiecare accesare a paginii web se plasează un cookie cu un ID. Deoarece browser-ul dumneavoastră web transmite acest cookie la fiecare conectare cu un server, fără a fi întrebat, rețeaua de socializare ar putea, în principiu, să creeze cu ajutorul acestuia un profil cu informația despre ce pagini web a accesat utilizatorul cu acest ID. Și este de asemenea posibil, ca această identificare să fie mai târziu - de exemplu la înregistrarea în rețeaua de socializare - atribuită unei persoane.

Social plug-ins de la Facebook

Pe unele dintre site-urile web utilizăm plug-ins ale rețelei de socializare facebook.com, operată de Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SUA („Facebook”). Link-ul către pagina cu declarația de confidențialitate a Facebook îl găsiți aici: Politica de confidențialitate a Facebook.

Social plug-ins de la Twitter

Pe unele dintre site-urile web utilizăm plug-ins ale rețelei de socializare Twitter, operată de Twitter Inc., 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, SUA („Twitter”). Link-ul către pagina cu declarația de confidențialitate a Twitter îl găsiți aici: Politica de confidențialitate a Twitter.

Social plug-ins de la Pinterest

Pe unele dintre site-urile web utilizăm plug-ins ale rețelei de socializare Pinterest, operată de Pinterest Inc., 635 High Street, Palo Alto, CA, SUA („Pinterest”). Link-ul către pagina cu declarația de confidențialitate a Pinterest îl găsiți aici: Politica de confidențialitate a Pinterest.

Social logins

În cadrul unora dintre serviciile noastre este posibil să vă oferim posibilitatea să vă înregistrați la noi direct cu contul dumneavoastră din rețelele de socializare. În măsura în care doriți să utilizați această funcție, veți fi, în primă fază, redirecționat(ă) către oferta respectivei rețele de socializare. Acolo veți fi invitat(ă) să vă conectați cu numele de utilizator și parola dumneavoastră. Desigur că noi nu vom ajunge să cunoaștem datele dumneavoastră de conectare. Dacă sunteți deja conectat(ă), atunci se va sări peste acest pas. Rețeaua respectivă de socializare vă va informa apoi și vă va cere acordul în legătură cu datele care vor fi transmise către noi (de ex. profilul public, lista de prieteni, adresa de e-mail și domiciliul actual). Cu ajutorul datelor transmise, noi vă creăm contul de client, în care, de exemplu, desigur că nu vom stoca lista dumneavoastră de prieteni. Nu va exista o conexiune ulterioară premanentă între contul dumneavoastră de client și contul din rețeaua de socializare. Suplimentar obținem de la operatorii rețelelor respective de socializare date cu privire la rețelele de socializare.

Personalizarea experienței de cumpărare

În cadrul serviciilor noastre, atunci când le utilizați, folosim date ale dispozitivelor și date de acces colectate în cadrul analizei de utilizare pentru a personaliza experiența de cumpărare . În funcție de tipul de servicii, acestea pot include tehnologiile obișnuite de tracking, care folosesc pixeli de tracking și cookies de identificare sau ID-uri similare (așa numitele tagging). În afară de aceasta, în același mod pot fi colectate de către partenerii noștri de promovare datele dumneavoastră privind dispozitivele și datele de acces, pentru a ne pune la dispoziție, în timp ce utilizați serviciile noastre, informații legate de domeniile dumneavoastră de interes și date demografice (precum vârsta, sexul, regiunea). Astfel vă putem prezenta publicitate și/sau oferte speciale și servicii, a căror conținut să corespundă domeniilor dumneavoastră de interes (de exemplu recomandări de produse, care se orientează după faptul că, în ultimele zile ați vizualizat exclusiv pantofi de sport). Scopul nostru este ca, prin aceasta, să vă facem oferta noastră cât mai atractivă și să vă prezentăm publicitate care corespunde domeniilor dumneavoastră de interes. Desigur că puteți utiliza în continuare toate conținuturile și funcțiile. Această optimizare onsite ne dă posibilitatea însă să vă putem afișa mai întâi acele conținuturi și funcții, care sunt mai relevante pentru dumneavoastră. Optimizarea onsite are loc în mod automat prin sistemele noastre, care recunosc atunci când utilizatorii au accesat de mai multe ori anumite produse sau conținuturi din cadrul unei anumite categorii.

Aflați mai multe

Informații suplimentare găsiți în secțiunea „Cum utilizează Zalando datele mele în scopuri de promovare?

Dacă nu doriți optimizarea onsite, puteți dezactiva în orice moment această funcție:

 • în Zalando Shop dezactivați în acest scop funcția „prelucrarea datelor” (în aplicația Zalando găsiți această funcție în meniul cu informații, în secțiunea „Despre noi”).

În cadrul altor servicii dezactivați în acest scop analiza web respectiv analiza app.

Informații legate de cookies ale site-ului web

Site-urile noastre web utilizează cookies. Acceptarea cookies nu este o condiție pentru a putea vizita site-urile noastre. Cu toate acestea, dorim să scoatem în evidență faptul că site-urile noastre web nu pot avea decât funcționalități limitate dacă nu acceptați cookies. În browser-ul dumneavoastră puteți seta ca, doar atunci când vă dați acordul, să fie salvate cookies.

Ce sunt cookies?

Cookies sunt fișiere mici de text, care sunt salvate de către browser-ul dumneavoastră web și care salvează anumite setări și date pentru a le schimba cu serverul nostru web.

În principiu se deosebesc două tipuri diferite de cookies, așa numitele session-cookies, care sunt șterse deîndată ce vă închideți browser-ul și cookies temporare/permanente, care sunt salvate pentru o perioadă mai îndelungată. Această stocare ne ajută să configurăm site-urile web și serviciile noastre în mod corespunzător pentru dumneavoastră și vă ușurează utilizarea, prin faptul că, de exemplu anumite informații ale dumneavoastră sunt astfel salvate, încât să nu trebuiască să le repetați de fiecare dată.

Cookies folosite de site-urile noastre web pot proveni de la Zalando sau de la partenerii noștri de promovare. Dacă doriți să acceptați cookies ale Zalando dar nu cookies ale partenerilor noștri de promovare, puteți efectua o astfel de setare în browser-ul dumneavoastră (de ex. ”Blochează cookies de la terți”). De regulă, în funcția de ajutor din bara de meniu a browser-ului dumneavoastră web vi se arată cum să refuzați cookies noi și cum să le dezactivați pe cele deja primite. Vă recomandăm ca, atunci când utilizați la comun un computer, care este setat în așa fel încât să accepte cookies și flash cookies, la finalizarea utilizării site-urilor noastre web să vă deconectați complet.

Pentru serviciile noastre sunt folosite trei categorii de cookies:

 • Cookies necesare: aceste cookies sunt necesare pentru o navigare optimă și pentru utilizarea optimă a site-ului web. De exemplu cu aceste cookies este pusă în aplicare funcția coșului de cumpărături, astfel încât produsele să fie salvate în coșul dumneavoastră de cumpărături, în timp ce dumneavoastră vă continuați cumpărăturile. Cookies necesare sunt folosite și pentru salvarea anumitor informații și setări pe care le-ați realizat, astfel încât să nu trebuiască să le tot repetați, precum și pentru a potrivi conținuturi ale Zalando cu domeniile dumneavoastră de interes. Fără cookies necesare, site-ul web nu poate fi utilizat sau poate fi utilizat doar limitat.
 • Cookies statistice: aceste cookies colectează date ale dispozitivelor și date de acces, pentru a analiza utilizarea site-urilor noastre web, ca de exemplu cum sunt utilizate diferitele domenii ale site-ului (așa numit comportament de navigare), cât de repede se încarcă conținuturile și dacă apar erori. Aceste cookies includ doar informații anonime sau pseudonime și sunt utilizate doar pentru a îmbunătăți site-urile noastre web și a afla ce îi interesează pe clienții noștri, precum și pentru a măsura cât de eficientă este publicitatea noastră. Cookies statistice pot fi blocate fără a afecta navigarea și utilizarea site-ului web.
 • Cookies de marketing (cookies de tracking): aceste cookies includ identificatori și colectează date ale dispozitivelor și date de acces pentru a adapta publicitatea personalizată de pe site-urile Zalando la domeniile dumneavoastră individuale de interes. Și partenerii noștri de promovare care operează rețele de publicitate online, colectează pe site-urile noastre web date ale dispozitivelor și date de acces. Astfel putem să vă afișăm publicitate personalizată și pe alte site-uri web sau în aplicații ale altor operatori, care să corespundă domeniilor dumneavoastră de interes (așa numitul retargeting). Cookies de marketing pot fi blocate, fără a afecta navigarea și utilizarea site-ului web. Este posibil însă ca în acest caz să nu poată fi efectuată personalizarea experienței de cumpărare.

Pentru Zalando Shop am realizat liste specifice în funcție de fiecare țară cu toate cookies utilizate. Le găsiți în secțiunea „Informații despre site-urile web individuale”.

App stores/instalare

Aplicațiile Zalando pot fi obținute de pe platformele de aplicații operate de terți, așa numitele app stores (de ex. Google Play și Apple App Store). Descărcarea poate fi condiționată astfel de înregistrarea prealabilă în respectivul app store. Zalando nu are nici o influență asupra prelucrării datelor în legătură cu înregistrarea și utilizarea acestor app stores. În acest sens răspunde exclusiv operatorul respectivului app store. Dacă este necesar, vă rugăm să vă informați direct la respectivul operator al app store.

Distribuirea de conținuturi

În măsura în care sistemul dumneavoastră de operare dispune de o funcție proprie pentru distribuirea de conținuturi din aplicații, puteți să o accesați în aplicațiile noastre prin butonul de distribuire și recomandare, pentru a distribui conținuturi sau a recomanda produse. În funcție de care funcționalități dispune dispozitivul respectiv sistemul dumneavoastră de operare și de cum ați configurat dispozitivul, puteți utiliza în acest fel și rețelele de socializare pentru distribuire.

Dorim să evidențiem faptul că, în cazul funcției de distribuire utilizată de aplicația noastră, este vorba despre o funcție asociată sistemului de operare. Nu obținem informații legate de destinatarul sau conținutul comunicării dumneavoastră. Informații suplimentare legate de funcția de distribuire și posibilitățile dumneavoastră de configurare puteți obține de la producătorul dispozitivului dumneavoastră.

Care sunt rețelele de socializare prin intermediul cărora puteți distribui conținuturi depinde de rețelele de socializare în care sunteți membru și de configurările făcute în contul de membru și la nivel de dispozitiv. Informații suplimentare găsiți în cadrul politicilor de protecție a datelor a fiecărei rețele de socializare în parte.

Servicii bazate pe localizare

Funcțiile unora dintre aplicațiile noastre utilizează serviciile de localizare ale dispozitivului dumneavoastră pentru a colecta date privind locul unde vă aflați. Acest lucru are ca scop oferirea de servicii bazate pe aplicații și conținuturi, care să fie adaptate locului unde vă aflați. De exemplu, o aplicație vă poate afișa magazinele din apropierea dumneavoastră și să vă propună produse care să se potrivească condițiilor meteorologice din locul în care vă aflați. Dacă permiteți aplicației accesul asupra serviciilor de localizare, atunci poziționarea dumneavoastră va fi transmisă regulat către noi. Nu utilizăm aceste date pentru a realiza profiluri de mobilitate.

Serviciul push

Aplicațiile noastre vă pot informa prin intermediul notificărilor push în legătură cu anumite evenimente sau teme, chiar și atunci când nu utilizați în acel moment în mod activ o aplicație. Notificările push sunt o formă de mesaje specifice aplicațiilor, prin care ne putem adresa direct dumneavoastră. În cazul în care nu doriți acest lucru, puteți dezactiva în orice moment serviciul push din setările dispozitivului dumneavoastră și din setările din cadrul aplicației.

Dacă activați serviciul de notificări push, atunci dispozitivului dumneavoastră îi va fi atribuit un ID de push specific dispozitivului. Din motive tehnice, fără un ID de push nu vă pot fi transmise notificări push. ID-ul de push reprezintă o secvență de numere criptate, generate la întâmplare.

Autorizările de sistem

Pentru anumite funcții, aplicațiile noastre trebuie să poată accesa anumite interfețe și date ale dispozitivului dumneavoastră. În funcție de sistemul de operare utilizat, acest lucru presupune, parțial, acordul dumneavoastră explicit. În cele ce urmează vă explicăm care autorizări (în măsura în care acest lucru este relevant pentru prelucrarea datelor dumneavoastră) sunt eventual solicitate de aplicațiile noastre și pentru care tip de funcții sunt necesare aceste autorizări. Puteți modifica setările de autorizare în orice moment din setările de sistem ale dispozitivului dumneavoastră.

 • Serviciile de localizare/informațiile cu privire la poziție: autorizarea pentru accesarea serviciilor de localizare ale dispozitivului dumneavoastră este necesară, pentru ca o aplicație să poată avea acces la informația despre locul determinat de dispozitivul dumneavoastră. Dacă nu permiteți accesul, atunci afișarea conținuturilor specifice locului în care vă aflați nu va fi posibilă sau va fi posibilă doar limitat.
 • Notificările/mesajele push: pentru utilizarea serviciilor push este necesară autorizarea. La unele dispozitive autorizarea este activată în mod standard pentru toate aplicațiile.
 • Acces la fotografiile salvate: autorizarea este necesară pentru ca o aplicație să aibă acces la fotografiile salvate (acces de citire) sau pentru ca fotografiile realizate de o aplicație să fie salvate pe dispozitivul dumneavoastră (acces de scriere).
 • Camera foto: pentru ca o aplicație să poată utiliza funcția de cameră foto a dispozitivului dumneavoastră, de exemplu pentru a face fotografii sau a captura coduri QR, este necesară autorizarea. Aplicația respectivă va accesa camera foto exclusiv atunci când selectați o funcție corespunzătoare în cadrul aplicației.
 • Solicitarea de date mobile (iOS) sau de acces la toate rețelele și conexiunile la rețele (Android): în momentul utilizării sau instalării unora dintre aplicații este solicitată această autorizare, pentru a face posibilă transmiterea de date de către respectiva aplicație prin intermediul conexiunii la internet a dispozitivului dumneavoastră (prin WiFi sau conexiune de date). Această autorizare este eventual necesară, pentru a transmite informațiile dumneavoastră din aplicație, de ex. în cadrul unei căutări, către serverele noastre.
 • Modificarea sau ștergerea conținuturilor de pe carduri USB/carduri SD și citirea conținuturilor de pe carduri USB/carduri SD: aceste autorizări sunt necesare, pentru a permite aplicației respective să salveze date sau să citească date din memoria dispozitivului sau eventuale memorii auxiliare ale dispozitivului dumneavoastră. Aplicația respectivă va citi exclusiv datele care au fost salvate în legătură cu utilizarea respectivei aplicații.

Site-urile noastre web și aplicațiile noastre conțin cookies și tehnologii similare de tracking ale partenerilor de promovare care operează o rețea de publicitate online. În acest mod le este posibil și partenerilor noștri de promovare să colecteze datele dumneavoastră cu privire la dispozitive și datele de acces și să vă prezinte pe alte site-uri web și în aplicații, chiar și de la alți operatori, publicitate personalizată, care se orientează după domeniile dumneavoastră de interes (de ex. publicitate bazată pe produsele pe care le-ați vizualizat anterior în Zalando Shop).

Indicații suplimentare găsiți în secțiunea „Cum utilizează Zalando datele mele în scopuri de promovare?

Puteți oricând dezactiva prelucrarea datelor dumneavoastră în scop de retargeting:

 • În Zalando Shop dezactivați în acest sens funcția „Prelucrarea datelor”. În aplicația Zalando găsiți această funcție în meniul cu informații, în secțiunea „Despre noi”. În Zalando Web-Shop găsiți această funcție în imediata apropiere a link-ului prin care ați ajuns la prezenta declarație de confidențialitate.
 • În cadrul altor servicii dezactivați pentru aceasta analiza de utilizare.
 • Pentru alte site-uri web sau aplicații puteți dezactiva serviciul retargeting din rețelele de publicitate online participante și pe pagina de dezactivare a European Interactive Digital Advertising Alliance (EDAA): Dezactivarea de publicitate suplimentară.

În cadrul tuturor serviciilor noastre utilizăm tehnologii uzuale de tracking pentru evaluarea datelor privind dispozitivele și a datelor de acces. Astfel putem afla, în general, cum este utilizată oferta noastră de către utilizatorii noștri. Pentru aceasta sunt folosiți cookies de identificare și identificatori similari. În acest fel putem afla, de exemplu, care sunt conținuturile și temele deosebit de populare, la ce ore sunt cel mai mult utilizate serviciile noastre, în ce regiuni (până la nivel de localitate) se utilizează serviciile noastre și ce browsere și dispozitive folosesc în general utilizatorii noștri.

Suplimentar realizăm ocazional, în cadrul analizei de utilizare, și așa numite teste A/B. Testele A/B sunt o variantă specială a analizei de utilizare. Testarea A/B (cunoscută și ca split-testing) este un procedeu de comparare a două versiuni ale unui site web sau a unei aplicații pentru a afla care dintre versiuni are o performanță mai bună, este mai populară sau pe care utilizatorii găsesc mai repede conținuturile căutate. Prin crearea unei versiuni A și a unei versiuni B și prin testarea ambelor versiuni se obțin date, în baza cărora pot fi luate mai ușor decizii cu privire la modificarea serviciilor și conținuturilor și acestea pot fi realizate mult mai rapid.

Care sunt instrumentele de tracking utilizate în cadrul site-urilor și aplicațiilor noastre, puteți afla în secțiunea „Informații despre site-urile web individuale”.

Acolo găsiți și informații cu privire la dezactivarea analizei de utilizare.

Puteți oricând dezactiva prelucrarea datelor dumneavoastră în scopul analizei de utilizare:

 • În Zalando Shop dezactivați în acest sens funcția „Prelucrarea datelor”. În aplicația Zalando găsiți această funcție în meniul cu informații, în secțiunea „Despre noi”. În Zalando Web-Shop găsiți această funcție în imediata apropiere a link-ului prin care ați ajuns la prezenta declarație de confidențialitate.
 • În cadrul altor servicii dezactivați pentru aceasta analiza de utilizare.

5. Informații despre paginile pentru fani din rețelele de socializare

Zalando deține profiluri social media în rețelele de socializare ale Facebook și Instagram (așa numite ”fan pages”). Pe paginile noastre pentru fani publicăm și distribuim regulat conținuturi, oferte și recomandări de produse. La fiecare interacțiune cu paginile noastre pentru fani sau alte pagini de Facebook sau Instagram, operatorii rețelelor de socializare colectează prin intermediul cookies și a altor tehnologii similare comportamentul dumneavoastră de utilizare. Operatorii paginilor pentru fani pot vizualiza statistici generale legate de domeniile de interes și caracteristicile demografice (precum vârsta, sexul, regiunea) ale publicului paginii pentru fani. Atunci când utilizați rețelele de socializare, modul, volumul și scopul prelucrării datelor din cadrul unei rețele de socializare sunt stabilite în primul rând de către operatorul rețelei de socializare.

Compania Zalando responsabilă, care acționează ca provider responsabil de conținutul unei pagini pentru fani, o puteți afla din secțiunea cu informațiile legale de pe fiecare pagină pentru fani.

Rețelele de socializare Facebook și Instagram sunt oferite de către Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Dublin 2, Irlanda („Facebook”).

Atunci când comunicați cu noi sau distribuiți conținuturi personale cu noi prin intermediul paginilor noastre pentru fani, Zalando este responsabil pentru prelucrarea datelor dumneavoastră. O excepție are loc în cazul prelucrării datelor din cadrul analizei de date, descrise mai jos (page insights); pentru aceasta suntem responsabili împreună cu Facebook.

Prelucrarea datelor dumneavoastră de către Facebook

Vă rugăm să aveți în vedere că, atunci când utilizați pagina noastră pentru fani, Facebook prelucrează datele dumneavoastră și în scopuri proprii, lucru care nu este detaliat în prezenta declarație privind potecția datelor. Nu avem nici o influență asupra acestor proceduri de prelucrare a datelor ale Facebook. În acest sens vă facem trimitere către politicile de confidențialitate ale respectivelor rețele de socializare:

Atunci când vizitați paginile noastre pentru fani, Zalando colectează în principiu toate mesajele, conținuturile și alte informații, pe care ni le transmiteți acolo în mod direct, de exemplu atunci când postați ceva pe un fan page sau ne transmiteți un mesaj privat. Dacă aveți un cont în cadrul respectivei rețele de socializare, putem desigur să vedem și informațiile dumneavoastră publice, de exemplu numele dumneavoastră de utilizator, informațiile din profilul dumneavoastră public și conținuturile pe care le distribuiți unui grup-țintă public. Informații suplimentare găsiți în secțiunea „Care sunt datele prelucrate de Zalando?”.

Analiza de utilizare (page insights)

La fiecare interacțiune cu pagina pentru fani, Facebook colectează, prin cookies și tehnologii similare, comportamentul de utilizare al vizitelor pe pagina pentru fani. Operatorii paginilor pentru fani obțin în baza acestuia așa numitele „page insights”. Page insights conțin doar informații statistice, depersonalizate (anonimizate) despre vizitatorii paginii pentru fani, care astfel nu pot fi atribuite nici unei persoane concrete. Noi nu avem acces la datele cu caracter personal utilizate de Facebook pentru crearea acestor page insights („page insights data”). Selectarea și procesarea datelor de page insights este realizată exclusiv de Facebook.

Cu ajutorul page insights obținem informații despre felul în care este utilizată pagina noastră pentru fani, care sunt domeniile de interes ale vizitatorilor paginii pentru fani și ce teme și conținuturi sunt cele mai populare. În baza acestora putem să ne optimizăm activitățile de pe pagina pentru fani, de exemplu prin faptul că, atunci când ne planificăm și alegem conținuturile, putem să ne orientăm mai bine după domeniile de interes și obiceiurile de utilizare ale publicului nostru.

Pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în vederea punerii la dispoziție de page insights sunt responsabili Zalando și Facebook împreună. În acest scop am stabilit împreună cu Facebook, în cadrul unui acord, care companie îndeplinește care obligații cu privire la protecția datelor conform RGPD, în cadrul prelucrării de date pentru page insights.

Informații suplimentare legate de page insights

Acordul cu Facebook îl puteți citi aici: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum

Informațiile esențiale ale acestui acord (inclusiv lista cu datele pentru page insights) au fost sumarizate de Facebook pentru dumneavoastră aici: https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data

Baza legală: În măsura în care v-ați dat consimțământul față de Facebook pentru crearea de page insights așa cum este descris mai sus, baza legală este articolul 6, aliniatul 1, litera a din RGPD (consimțământul). În celelalte cazuri, baza legală este articolul 6, aliniatul 1, litera f din RGPD, unde interesele noastre legitime sunt legate de scopurile mai sus menționate.

Drepturile privind protecția datelor descrise în secțiunea „Care sunt drepturile mele privind protecția datelor?” sunt valabile desigur și cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră în legătură cu paginile noastre pentru fani.

Pentru prelucrarea datelor dumneavoastră de page insights cu Facebook am stabilit împreună cu Facebook, că Facebook este în principalul responsabil cu punerea la dispoziție a informațiilor despre prelucrarea datelor dumneavoastră de page insights și cu facilitarea exercitării drepturilor dumneavoastră cu privire la protecția datelor în conformitate cu RGPD (de ex. dreptul la opoziție). Informații detaliate cu privire la drepturile dumneavoastră privind protecția datelor în legătură cu page insights și cum vi le puteți exercita în mod direct la Facebook puteți citi aici: https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data

Notă

Puteți transmite solicitarea dumneavoastră și către Zalando; noi vom transmite mai departe către Facebook solicitarea dumneavoastră.

6. Newsletter-ul

Vă punem la dispoziție diferite servicii de newsletter, care includ următoarele

 • conținuturi inspiraționale, de ex. informații actuale despre mărci, tendințe, oferte, lichidări de stoc, categorii;
 • reamintiri, de ex. atunci când prețul unui articol aflat în lista dumneavoastră de preferințe este redus, dacă ați uitat produse în coșul dumneavoastră de cumpărături sau atunci când ați solicitat un size reminder;
 • sondaje, care urmăresc, de exemplu, dacă v-au plăcut articolele cumpărate de dumneavoastră;
 • recomandări personalizate de articole, dacă, în baza comenzilor dumneavoastră anterioare și a obiceiurilor de căutare, am concluzionat că acestea ar putea fi interesante pentru dumneavoastră;
 • actualizări din partea influencerilor și mărcilor, pe care le urmăriți poate pe paginile noastre.

Dacă v-ați abonat la newsletter-uri, vă stau la dispoziție câteva dintre serviciile de newsletter anterior descrise (în funcție de scopul abonamentului dumneavoastră). Pe lângă acestea există newsletter-uri specifice anumitor servicii, care sunt parte integrantă a respectivelor servicii.

Astfel primesc de ex. doar membrii clubului de shopping Lounge by Zalando dreptul de a primi newsletter-ul Lounge by Zalando. De newsletter-ul Lounge by Zalando aveți nevoie pentru a putea fi informat în legătură cu ofertele actuale, disponibile doar pe perioade scurte de timp și astfel să beneficiați de avantajele clubului de shopping.

Atunci când trimitem newsletter-urile noastre supuse acordului (de ex. newsletter-ul Zalando Shop), utilizăm așa numita procedură double opt-in sau procedura single opt-in (în funcție de țară), ceea ce înseamnă că transmitem newsletter-ul doar atunci, când ne-ați dat înainte, în mod explicit, acordul dumneavoastră pentru activarea newsletter-ului. Dacă în țara dumneavoastră este cerută procedura double opt-in, atunci trebuie să ne confirmați că adresa de e-mail pe care ne-ați furnizat-o este adresa dumneavoastră proprie de e-mail. În acest scop vă vom trimite un e-mail și vă vom ruga, prin accesarea link-ului obținut în e-mail, să ne confirmați că sunteți deținătorul/deținătoarea adresei de e-mail pe care ne-ați furnizat-o. După caz, vom renunța la această măsură, dacă ne-ați confirmat deja, cu altă ocazie, în modul menționat, că sunteți deținătorul/deținătoarea adresei de e-mail.

Puteți în orice moment să modificați chiar dumneavoastră setările serviciului de newsletter. În cazul newsletter-urilor Zalando Shop și Lounge by Zalando puteți modifica setările dumneavoastră în respectivul centru de setare a preferințelor (www.zalando.[locale]/messages pentru Zalando Shop și https://www.zalando-lounge.de/myaccount/newsletter pentru Lounge by Zalando) - vă rugăm să vizitați centrul de setare a preferințelor, pentru a putea răspunde cât mai bine posibil dorințelor și intereselor dumneavoastră.

Este posibil să primiți uneori e-mailuri de reamintire, dacă ați uitat articole în coșul de cumpărături și nu v-ați deconectat. Dacă nu doriți să mai primiți aceste notificări, puteți administra setarea preferată prin conectarea la profilul dumneavoastră și dezactivarea casetei „Item alerts” din categoria „Newsletter-urile dumneavoastră”.

În afară de acestea este posibil să primiți și fără abonarea la un newsletter mesaje promoționale de la Zalando (supus legii competiției), de ex. recomandări individuale după ultima dumneavoastră achiziție. Alte informații relevante puteți găsi în secțiunea „Recomandări individuale de produse prin e-mail și serviciul push”.

Pentru a vă putea oferi conținuturi mai personalizate, Zalando colectează date în baza interacțiunii dumneavoastre anterioare cu Zalando și cu serviciile Zalando. Dacă, de exemplu, deschideți des newsletter-ul nostru, acest lucru este un indiciu pentru noi că sunteți interesat de el și că așteptările dumneavoastră cu privire la frecvența și conținutul e-mailurilor sunt satisfăcute.

Dacă nu mai doriți să primiți e-mailuri de la noi, vă puteți oricând dezabona accesând link-ul de dezabonare pe care îl găsiți în fiecare newsletter și în fiecare mesaj promoțional pe care îl primiți de la noi. În afară de asta puteți transmite companiei Zalando responsabile pentru respectivul newsletter o notificare în scris (de ex. prin e-mail, fax, scrisoare). În măsura în care există centre de setare a preferințelor (de ex. pentru Lounge by Zalando și Zalando Shop) puteți să vă dezabonați de la newsletter și din centrul de setare al preferințelor.

Adresați-vă confidentialitate@zalando.ro pentru a vă dezabona sau dacă întâmpinați greutăți.

Dezabonarea de la newsletter

Pentru dezabonarea de la newsletter-ul Zalando Shop puteți utiliza link-ul prevăzut pentru acest lucru în e-mailul cu newsletterul. Dacă v-ați abonat și la newsletter-urile altor magazine Zalando, de exemplu Lounge by Zalando sau Zalando Outlets, urmați link-urile de dezabonare din cadrul respectivelor newsletter-uri sau scrieți-ne pentru dezabonarea tuturor newsletter-urilor la adresa confidentialitate@zalando.ro. Vă rugăm să aveți în vedere că renunțarea la un serviciu al Zalando Shop nu are ca urmare, în mod automat, renunțarea la toate serviciile.

Atunci când vă abonați la un newsletter, salvăm temporar adresa dumneavoastră de e-mail precum și timpul abonării și confirmarea dumneavoastră. În acest mod putem dovedi că într-adevăr v-ați abonat la newsletter-ul nostru, totodată putând identifica o eventuală utilizare neautorizată a adresei dumneavoastre de e-mail.

Noi colectăm date ale dispozitivelor și date de acces atunci când interacționați cu newsletter-urile, e-mailurile tranzacționale și notificările push. Pentru evaluări de acest tip, newsletter-urile conțin link-uri către imagini, care sunt stocate pe serverele noastre web. Atunci când deschideți un newsletter, programul dumneavoastră de e-mail încarcă aceste imagini de pe serverele noastre. Colectăm datele dispozitivelor și datele de acces prin intermediul unui ID generat la întâmplare (newsletter ID), pe care îl utilizăm pentru identificarea dumneavoastră doar cu acordul dumneavoastră explicit. În acest fel putem afla dacă și când a fost deschis un newsletter. Link-urile incluse în newsletter conțin de asemenea ID-ul dumneavoastră de newsletter, astfel încât putem afla, care conținut a fost citit. Pentru a personaliza comunicarea, colectăm, deschidem și dăm clic pe date, pentru a vă furniza o comunicare relevantă. Noi agregăm datele pentru ID-ul de newsletter și conectăm abonamentul dumneavoastră la newsletter cu contul dumneavoastră de client, pentru a personaliza conținutul newsletter-ului în conformitate cu domeniile dumneavoastră de interes și obiceiurile de utilizare și pentru a analiza din punct de vedere statistic modul de utilizare a serviciului de newsletter de către utilizatorii noștri.

Această personalizare a experienței de cumpărare este o parte esențială a newsletter-ului Zalando Shop. Puteți refuza oricând această personalizare prin modificarea setărilor din secțiunea „Preferințe privind datele” de pe site-ul Zalando.

Conectăm aceste date cu alte date, pe care le colectăm în cadrul analizei de date, în măsura în care ați optat pentru tracking-ul analitic în secțiunea „Preferințe privind datele” de pe site-ul nostru web.

Ca alternativă puteți dezactiva afișarea de imagini în programul dumneavoastră de e-mail. În acest caz însă newsletter-ul nu va fi afișat integral.

7. Recomandările individuale de produse prin e-mail și serviciul push

În cadrul serviciilor noastre prezentăm informații și oferte ale Zalando în baza domeniilor dumneavoastră de interes. Primiți de la noi un număr limitat de recomandări de produse, sondaje precum și solicitări de acordare a recenziilor la produse, chiar și atunci când nu v-ați abonat la nici un newsletter. Pentru selectarea recomandărilor de produse utilizăm cu precădere datele din comenzile dumneavoastră anterioare, cu respectarea reglementărilor legale.

Informații suplimentare legate de personalizarea recomandărilor individuale găsiți în secțiunea „Serviciile personalizate”.

Dacă nu doriți să primiți recomandări individuale de produse prin e-mail, puteți să refuzați acest lucru în orice moment dând clic pe link-ul de dezabonare disponibil în fiecare e-mail sau trimițându-ne un e-mail la adresa confidentialitate@zalando.ro. Setările cu privire la notificările push pot fi dezactivate în aplicația Zalando, urmând calea My Account > Settings > Notifications.

8. Voucherele

Datele transmise odată cu comandarea de vouchere Zalando le utilizăm pentru verificarea și prelucrarea comenzii precum și pentru trimiterea și răscumpărarea voucherului. Acest lucru include și înregistrarea și prelucrarea datelor aflate în legătură cu utilizarea voucherului, în special în scopul prevenirii fraudei.

În acest scop înregistrăm suplimentar următoarele date:

 • data emiterii
 • valoarea voucherului
 • codul voucherului
 • date privind personalizarea (în măsura în care ne sunt furnizate)
 • numele titularului voucherului (în cazul voucherelor personale)
 • momentul răscumpărării voucherului
 • numele persoanei care l-a răscumpărat și ID-ul contului de client utilizat pentru răscumpărare.

9. Cum utilizează Zalando datele mele în scopuri de promovare?

Atât noi, cât și partenerii noștri de promovare, utilizăm datele dumneavoastră pentru publicitate personalizată, care vă este prezentată în cadrul serviciilor de la Zalando și pe site-urile web și în aplicațiile altor operatori. Noi și partenerii noștri de promovare utilizăm pentru aceasta tehnologiile de internet comune pe piață. Astfel putem face publicitate mai precisă, pentru a vă prezenta, pe cât posibil, doar publicitate și oferte care sunt cu adevărat relevante pentru dumneavoastră. Acest lucru ne permite să răspundem mai bine nevoilor utilizatorilor noștri cu privire la personalizare și descoperirea de produse noi și să vă atragem pe termen lung către serviciile noastre printr-o experiență de cumpărare mai personală.

Vă rugăm să rețineți că aplicațiile Zalando IOS lansate după 10 iunie 2021 nu mai partajează niciun fel de date cu terți în scopuri de marketing. În cazul în care o anumită aplicație IOS oferă în continuare funcții care implică partajarea datelor cu o terță parte în scopuri de marketing, datele dvs. vor fi partajate numai dacă faceți clic pe "de acord" la o solicitare de urmărire a iOS.

Exemplu

Atunci când căutați pe site-ul web al unui partener de promovare Zalando încălțăminte tip sport, putem lua în considerare această informație atunci când căutați produse în Zalando Shop. Astfel putem să vă afișăm, de exemplu în rubrica „Încălțăminte” mai întâi pantofi de sport sau să vă recomandăm în feed-ul de pe prima pagină încălțămintea tip sport. Dacă ne transmiteți preferințele dumneavoastră în contul dumneavoastră de client sau dacă ați cumpărat deja de la noi articole sportive, atunci putem lua în considerare și aceste informații atunci când vă facem recomandările.

Formatele de publicitate utilizate de Zalando și de partenerii de promovare Zalando includ prezentările din Zalando Shop (în cadrul optimizărilor onsite și in-app), anunțurile publicitare din rețelele de socializare (de ex. Facebook ads, Instagram ads, YouTube video ads) și spațiile publicitare gestionate prin rețelele de publicitate online utilizate de Zalando, ca de exemplu DoubleClick by Google.

Zalando Marketing Services GmbH

Servicii de publicitate sunt oferite în cadrul Zalando și de către Zalando Marketing Services GmbH. Către site-ul web a Zalando Marketing Services GmbH

Zalando nu vinde nici un fel de date personale. Atunci când clienții noștri de promovare rezervă un format publicitar Zalando la Zalando Marketing Services GmbH, aceștia nu obțin date prin care să puteți fi contactat(ă) sau identificat(ă), fără acordul dumneavoastră explicit. Clienții noștri de promovare obțin de la noi doar rapoarte anonime, agregate cu informații despre eficiența și întinderea serviciilor publicitare prestate de noi. Aceste rapoarte se bazează pe sondaje proprii ale Zalando Marketing Services GmbH, parțial iau în considerare însă și rapoarte sumarizate, pe care le obținem de la partenerii noștri de promovare și de la rețelele de socializare. Din acestea rezultă, de exemplu, cum au influențat serviciile noastre publicitare vânzările către diferitele grupuri de clienți.

Pentru stabilirea grupurilor-țintă utilizăm concluziile noastre proprii din analiza de date cu privire la comportamentul de utilizare și de cumpărare al utilizatorilor și clienților noștri, precum și studiile noastre de piață cu privire la segmentarea utilizatorilor, pe care le aplicăm asupra datelor utilizatorilor colectate de Zalando. Astfel luăm în considerarea în special date de cumpărare, istorice de căutare, date privind domeniile de interes și date de profil demografice precum și date ale dispozitivelor și date de acces, care sunt agregate, pseudonimizate sau anonimizate.

Exemplu

Un grup-țintă ar putea, de exemplu, să fie: „Femei între 25 și 35 de ani, care urmăresc moda și sunt interesate de sport și care au comandat în ultimul an un produs de la Adidas.”

Partenerii noștri de promovare au, de asemenea, posibilitatea să ne pună la dispoziție date suplimentare, proprii, pentru segmentarea utilizatorilor, care sunt colectate chiar de către partenerii de promovare. Partenerii de promovare trebuie să se oblige față de Zalando că transmit exclusiv date agregate, criptate respectiv anonime pentru Zalando, astfel încât să nu putem atribui datele nici unei persoane, în special nici unui utilizator anume al Zalando Shop. Unele grupuri-țintă sunt create în baza comportamentului de navigare al utilizatorilor. Acest lucru este valabil atunci când publicitatea trebuie prezentată doar acelor utilizatori care au vizitat în ultima perioadă anumite site-uri web sau au căutat anumite conținuturi.

Informațiile mai sus menționate le folosim în cadrul optimizării onsite, pentru a vă prezenta recomandări și conținuturi relevante atunci când căutați produse, când accesați feed-ul dumneavoastră sau când vizitați o secțiune de produse. Optimizarea onsite și in-app se bazează pe cookies și tehnologii de identificare similare pentru colectarea pseudonimă a datelor dispozitivelor și a datelor de acces. Aceste date nu sunt utilizate pentru a vă identifica pe dumneavoastră personal, ci sunt destinate doar pentru evaluarea pseudonimă a utilizărilor dumneavoastră. Datele dumneavoastră nu sunt niciodată combinate permanent cu alte date ale dumneavoastră cu caracter personal, stocate la noi. Prin această tehnologie vă putem prezenta produse și/sau oferte speciale și servicii, a căror conținut se bazează pe datele dispozitivelor și datele dumneavoastră de acces (de exemplu publicitate, care se orientează după faptul că, în ultimele zile a fost vizualizată exclusiv îmbrăcăminte sportivă).

Dacă nu doriți optimizarea onsite, puteți dezactiva în orice moment această funcție:

 • În Zalando Shop dezactivați în acest sens funcția „Prelucrarea datelor”. În aplicația Zalando găsiți această funcție în meniul cu informații, în secțiunea „Despre noi”. În Zalando Web-Shop găsiți această funcție în imediata apropiere a link-ului prin care ați ajuns la prezenta declarație de confidențialitate.
 • În cadrul altor servicii dezactivați în acest scop analiza web respectiv analiza app. Vă rugăm să aveți în vedere că datele utilizate pentru optimizarea onsite și cea in-app sunt necesare și în alte scopuri (inclusiv pentru punerea la dispoziție a serviciilor noastre). Colectarea datelor utilizate în acest scop nu va fi oprită astfel prin dezactivare. Publicitatea prezentată dumneavoastră nu va mai fi însă personalizată.

Atunci când derulăm reclame prin formatele de publicitate ale rețelelor de socializare (de ex. YouTube, Facebook, Instagram), avem posibilitatea să transmitem respectivei rețele de socializare, în format criptat, informații despre utilizatorii serviciilor Zalando (de ex. date ale dispozitivelor și date de acces precum ID-uri de promovare și de cookies, adrese de e-mail), despre care credem că fac parte din grupul-țintă al clienților reclamei, respectiv prezintă anumite caracteristici (de ex. grupa de vârstă, regiunea, domeniile de interes).

Rețeaua de socializare respectivă - fie la solicitarea noastră ca procesator al comenzii fie cu consimțământul utilizatorului respectiv - va decripta datele transmise de noi și va prezenta utilizatorului (în măsura în care e membru al respectivei rețele de socializare), în cadrul relației sale de utilizare existente cu respectiva rețea de socializare, reclama comisionată de noi.

Dacă nu doriți să utilizăm datele dumneavoastră pentru a vă prezenta publicitate personalizată în cadrul rețelelor de socializare, puteți dezactiva transmiterea datelor dumneavoastră:

 • În Zalando Shop dezactivați în acest sens funcția „Prelucrarea datelor”. În aplicația Zalando găsiți această funcție în meniul cu informații, în secțiunea „Despre noi”. În Zalando Web-Shop găsiți această funcție în imediata apropiere a link-ului prin care ați ajuns la prezenta declarație de confidențialitate.
 • În cadrul altor servicii dezactivați în acest scop analiza web respectiv analiza app.

În cazul în care v-ați dat consimțământul pentru transmiterea datelor dumneavoastră către rețelele de socializare, puteți să retrageți acest consimțământ în orice moment.

Cel mai probabil aveți posibilitatea să dezactivați utilizarea datelor dumneavoastră pentru publicitate personalizată prin intermediul rețelelor de socializare direct la respectivii operatori. Pentru informații suplimentare vă rugăm să vă adresați direct lor:

Facebook (Facebook, Instagram):

Google (rețeaua de publicitate Google, YouTube, Google search):

Partenerii de promovare care operează o rețea de publicitate online pot utiliza cookies și tehnologii similare în Zalando Shop și pe site-urile web sau în aplicațiile altor operatori pentru colectarea pseudonimă a comportamentului dumneavoastră de utilizare în baza datelor dispozitivelor și datelor de acces. Acești parteneri de promovare utilizează datele colectate pentru a identifica în ce măsură faceți parte din grupul-țintă căruia ne adresăm noi și iau în considerare acest lucru la alegerea anunțurilor publicitare afișate în spațiile publicitare gestionate prin respectiva rețea de publicitate. Această tehnologie standard de internet este denumită retargeting. Retargeting-ul ne permite inserarea de publicitate care este cât mai relevantă pentru dumneavoastră precum și măsurarea eficienței și întinderii mijloacelor de promovare, dar și verificarea facturilor emise de partenerii noștri de promovare pentru campaniile pe care le derulăm.

Informații suplimentare obțineți de la operatorii fiecărui spațiu publicitar în parte și de la rețelele de publicitate online însărcinate cu gestionarea lor. O privire de ansamblu asupra partenerilor de promovare și informații privind dezactivarea găsiți în secțiunea „Informații despre site-urile web individuale”.

Puteți oricând dezactiva prelucrarea datelor dumneavoastră în scop de retargeting:

 • În Zalando Shop dezactivați în acest sens funcția „Prelucrarea datelor”. În aplicația Zalando găsiți această funcție în meniul cu informații, în secțiunea „Despre noi”. În Zalando Web-Shop găsiți această funcție în imediata apropiere a link-ului prin care ați ajuns la prezenta declarație de confidențialitate.
 • În cadrul altor servicii dezactivați pentru aceasta analiza de utilizare.
 • Pentru site-urile noastre web puteți dezactiva serviciul retargeting din rețelele de publicitate online participante și pe pagina de dezactivare a European Interactive Digital Advertising Alliance (EDAA): Dezactivarea de publicitate suplimentară.

Vă rugăm să aveți în vedere că, datele utilizate pentru serviciul de retargeting este necesar și în alte scopuri (inclusiv pentru punerea la dispoziție a serviciilor noastre). Colectarea datelor utilizate în acest scop nu va fi oprită astfel prin dezactivare. Publicitatea prezentată dumneavoastră nu va fi însă personalizată.

10. Cui sunt transmise mai departe datele mele?

Zalando transmite mai departe datele dumneavoastră doar atunci când este permis în conformitate cu legislația germană sau europeană cu privire la protecția datelor. Colaborăm strâns cu câțiva furnizori de servicii, precum cei din domeniul serviciului pentru clienți (de ex. furnizori de servicii de hotline), cu furnizori de servicii tehnice (de ex. operatori de centre de calcul) sau cu companii de logistică (de ex. companii de curierat precum DHL). Acești furnizori de servicii au voie, în principiu, să prelucreze datele dumneavoastră, în numele nostru, doar în condiții speciale. În măsura în care îi însărcinăm cu prelucrarea de comenzi, furnizorii de servicii obțin acces la datele dumneavoastră doar în măsura și pe perioada necesară furnizării serviciului respectiv. În măsura în care faceți cumpărături de la un partener Zalando, transmitem anumite date de cumpărare ale dumneavoastră către partenerul Zalando (de ex. numele dumneavoastră și adresa de livrare), astfel încât partenerul Zalando să vă poată trimite marfa comandată.

În cadrul grupului Zalando sunt utilizate împreună mai multe sisteme și tehnologii. Acest lucru ne dă posibilitatea să vă oferim servicii mai economice, mai bune, mai sigure, mai armonizate și mai interesante. Din acest motiv, în cadrul grupului Zalando, obțin acces la datele dumneavoastră acele companii, care au nevoie de acestea pentru îndeplinirea obligațiilor contractuale și legale sau pentru îndeplinirea funcțiilor relevante din cadrul grupului Zalando.

Exemple

 • Atunci când contactați serviciul pentru clienți al Zalando, solicitarea dumneavoastră este transmisă către Zalando Customer Care DACH & SE & Co. KG sau către Zalando Customer Care International Se & Co. KG și este prelucrată acolo. Aceste două companii Zalando sunt responsabile în cadrul grupului Zalando cu serviciul pentru clienți. În măsura în care este necesar pentru prelucrarea solicitării dumneavoastră, aceste două companii pot accesa datele dumneavoastră, stocate de către altă companie Zalando, de exemplu datele comenzilor dumneavoastră.
 • Atunci când plasați o comandă, datele comenzii și datele dumneavoastră de plată sunt transmise către Zalando Payments GmbH. Zalando Payments GmbH este responsabilă în cadrul grupului Zalando pentru procesarea plăților.

Pentru livrarea comenzilor colaborăm cu furnizori de servicii de transport (de ex. DHL). Acești furnizori de servicii de transport obțin de la noi, pentru executarea fiecărei comenzi în parte, următoarele date:

 • numele dumneavoastră
 • adresa dumneavoastră de livrare
 • după caz, numărul poștal (în măsura în care doriți ca livrarea dumneavoastră să fie transmisă către o stație de împachetare a DHL)
 • dacă este cazul, adresa dvs. de e-mail sau numărul dvs. de telefon (dacă furnizorul de servicii de expediere dorește să vă informeze prin e-mail sau telefon, de exemplu, despre data estimată a livrării sau dorește să vă trimită codul PIN al stației de preluare)

În cadrul programului de parteneriat Zalando oferim altor comercianți (așa numiții parteneri Zalando) posibilitatea să își vândă produsele (așa numitele articole-partenere Zalando) prin intermediul Zalando Shop. În cadrul programului de parteneriat Zalando, Zalando Shop are rolul de platformă de vânzare prin care sunt intermediate contracte de cumpărare. Sub fiecare articol-partener Zalando este afișat textul ”Vândut și livrat prin partenerul nostru” precum și numele respectivului partener Zalando.

Atunci când comandați un articol-partener Zalando, acel articol este trimis, în general, direct de respectivul partener Zalando. În acest scop transmitem datele dumneavoastră de cumpărare către partenerul Zalando. Acestea includ:

 • detalii cu privire la articolele-partenere Zalando
 • numele dumneavoastră
 • adresa dumneavoastră de livrare
 • dacă este cazul, codul dumneavoastră poștal (dacă doriți livrarea comenzii la o stație de preluare)

În anumite cazuri respectiv în unele țări transmitem către un partener și adresa dumneavoastră de e-mail sau numărul de telefon, însă doar acolo unde acest lucru este necesar pentru a face posibilă transmiterea articolului către dumneavoastră.

Chiar și atunci când cumpărați de la Zalando un articol-partener al Zalando, Zalando rămâne responsabil pentru prelucrarea datelor dumneavoastră. Datele dumneavoastră nu vor fi prelucrate împreună cu partenerii Zalando și nici la solicitarea vreunui partener Zalando. Zalando se asigură că partenerii Zalando nu obțin, în cadrul programului de parteneriat Zalando, controlul asupra prelucrării datelor dumneavoastră. În măsura în care cumpărați la Zalando articole sau marfă ale partenerului Zalando, Zalando transmite partenerului Zalando doar datele enumerate mai sus, de care partenerul Zalando are nevoie pentru a-și îndeplini serviciul față de dumneavoastră, adică, în mod obișnuit, pentru a vă livra marfa cumpărată de dumneavoastră. În măsura în care Zalando transmite unui partener Zalando datele dumneavoastră din motivele enumerate mai sus, Zalando se asigură prin acordul contractual semnat cu partenerul Zalando, că partenerul Zalando are permisiunea să utilizeze datele dumneavoastră doar în scopurile enumerate mai sus.

Vă rugăm să aveți în vedere că partenerii Zalando au la rândul lor propriile politici de confidențialitate. Pe acestea le găsiți de regulă pe pagina individuală a fiecărui partener din cadrul Zalando Shop și/sau pe site-ul web propriu al respectivului partener Zalando. Zalando nu este responsabil pentru dispozițiile și practicile privind protecția datelor ale partenerilor Zalando.

Colaborăm cu furnizori de servicii tehnice pentru a vă putea oferi serviciile noastre. Dintre acești furnizori fac parte, de exemplu, Telekom Deutschland GmbH, Salesforce.com EMEA Ltd. sau Amazon Web Services, Inc. În măsura în care aceștia vă prelucrează datele în afara Uniunii Europene, acest lucru poate însemna că datele dumneavoastră sunt transmise într-o țară cu standarde de protecție a datelor inferioare celor din Uniunea Europeană. Zalando se asigură în aceste cazuri, că respectivul furnizor de servicii garantează, prin contract sau printr-un alt mod, un nivel de protecție a datelor echivalent.

Zalando oferă diferite modalități de plată, ca de ex. plata în avans, plata prin card de credit, plata prin PayPal și plata pe bază de factură. În acest scop pot fi transmise către furnizorii de servicii de plată cu care colaborăm, date de plată. Informații suplimentare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal de către furnizorii de servicii de plată găsiți în cadrul dispozițiilor acestora cu privire la protecția datelor:

 • Adyen N.V., Simon Carmiggeltstraat 6-50, 1011 DJ Amsterdam, Olanda. Informații suplimentare găsiți în Declarația de confidențialitate a Adyen.
 • American Express Payment Services Limited, sucursala Frankfurt am Main, Theodor-Heuss-Allee 112, 60486 Frankfurt am Main. Informații suplimentare găsiți în Declarația de confidențialitate a American Express Services Limited.
 • Elavon Financial Services DAC, filiala din Germania, Lyoner Str. 36, 60528 Frankfurt am Main. Informații suplimentare găsiți în Declarația de confidențialitate a Elavon.
 • Worldpay B.V. Claude Debussylaan 16, 6th Floor, 1082 MD Amsterdam, Olanda. Informații suplimentare găsiți în Declarația de confidențialitate a Worldpay.
 • iDeal de la Deutsche Bank AG, sucursala din Olanda, De Entree 195, 1101 HE Amsterdam. Informații suplimentare găsiți în Declarația de confidențialitate a Deutsche Bank.
 • Svea Payments Oy, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki. Informații suplimentare găsiți în Declarația de confidențialitate a Svea Payments Oy.
 • BS PayOne by PayOne GmbH, Lyoner Straße 9, 60528 Frankfurt am Main. Informații suplimentare găsiți în Declarația de confidențialitate a PayOne GmbH.
 • PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, 2449 Luxemburg, Luxemburg. Informații suplimentare găsiți în Declarația de confidențialitate a PayPal.
 • przelewy24 de la PayPro Spólka Akcyjna, ul. Kanclerska 15, 60-327 Poznań și DialCom24 sp. z o.o., ul. Kanclerska 15, 60-327 Poznań. Informații suplimentare găsiți în Declarația de confidențialitate a przelewy24.
 • Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm. Informații suplimentare găsiți în Declarația de confidențialitate a Klarna.

Colaborarea cu birourile de credit externe cu scopul prevenirii fraudelor, alegerii modalităților de plată și evaluării bonității are loc la nivel de țară, pentru a putea lua în considerare specificitățile și cerințele de la nivelul fiecărei țări în parte. În secțiunea Informații specifice în funcție țară puteți să vă informați în legătură cu furnizorii de servicii de plăți și birourile de credit cu care colaborăm în fiecare țară. Acolo găsiți și, după caz, informații speciale privind protecția datelor, pe care vi le punem la dispoziție în numele respectivilor furnizori de servicii de plată și a birourilor de credit.

Colaborarea cu furnizorii externi de servicii de recuperare a creanțelor are loc la nivel de țară, pentru a putea lua în considerare specificitățile și cerințele de la nivelul fiecărei țări în parte. În secțiunea Informații specifice în funcție țară puteți să vă informați în legătură cu furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor cu care colaborăm în fiecare țară. Acolo găsiți și, după caz, informații speciale privind protecția datelor, pe care vi le punem la dispoziție în numele respectivilor furnizori de servicii de plată și a birourilor de credit.

Ca parte a campaniilor de publicitate transmitem date către operatorii de rețele de socializare, cu respectarea legislației privind protecția datelor. Informații suplimentare găsiți în secțiunea „Cum utilizează Zalando datele mele în scopuri de promovare?”.

Vă rugăm să rețineți că aplicațiile Zalando IOS lansate după 10 iunie 2021 nu mai partajează niciun fel de date cu terți în scopuri de marketing. În cazul în care o anumită aplicație IOS oferă în continuare funcții care implică partajarea datelor cu o terță parte în scopuri de marketing, datele dvs. vor fi partajate numai dacă faceți clic pe "de acord" la o solicitare de urmărire a iOS.

Atunci când suntem obligați prin decizii ale autorităților sau judecătorești sau pentru acțiuni în justiție sau urmăriri penale, transmitem datele dumneavoastră, dacă este necesar, către organismele de urmărire penală sau alte părți terțe.

Utilizăm furnizori de servicii de inteligență artificială pentru a-ți prezenta oferte de produse adecvate și pentru a personaliza conținutul pentru tine. În cazul în care aceștia procesează datele tale în afara Uniunii Europene, acest lucru poate însemna că datele tale sunt transmise într-o țară cu un standard de protecție a datelor mai scăzut decât cel al Uniunii Europene. În astfel de cazuri, Zalando se va asigura că furnizorii de servicii relevanți garantează prin contract sau în alt mod un nivel echivalent de protecție a datelor.

În cazul în care organizăm concursuri și promoții în cooperare cu alte companii, datele cu caracter personal colectate ca parte a concursului sau a promoției pot fi, de asemenea, transmise acestor companii, de exemplu, dacă acest lucru este necesar în legătură cu un concurs pentru a oferi premiul.

11. Care sunt drepturile mele privind protecția datelor?

Aveți următoarele drepturi legale privind protecția datelor, cu respectarea condițiilor legale corespunzătoare: dreptul la acces (articolul 15 din RGPD), dreptul la ștergere (articolul 17 din RGPD), dreptul la rectificare (articolul 16 din RGPD), dreptul la restricționarea prelucrării (articolul 18 din RGPD), dreptul la portabilitatea datelor (articolul 20 din RGPD), dreptul de a depune o plângere în fața unei autorități de supraveghere a protecției datelor (articolul 77 din RGPD), dreptul de retragere a consimțământului (articolul 7 aliniatul 3 din RGPD) precum și dreptul de opoziție împotriva unor anumite măsuri de prelucrare a datelor (articolul 21 din RGPD). În cazul în care doriți să vă exercitați drepturile cu privire la protecția datelor, puteți să vă adresați în orice moment echipei noastre responsabile cu protecția datelor la adresa confidentialitate@zalando.ro. Informații suplimentare găsiți în secțiunea Persoane de contact.

Informații importante:

 • Pentru a vă asigura că, în procesul de solicitare de informații, datele dumneavoastră nu sunt transmise către terți, vă rugăm să anexați solicitării transmise prin e-mail sau prin poștă suficiente dovezi ale identității dumneavoastră.

Notă

Pentru aceasta este de regulă suficient dacă ne transmiteți solicitarea dumneavoastră utilizând adresa de e-mail salvată în contul dumneavoastră de client.

 • Majoritatea informațiilor le puteți modifica chiar dumneavoastră în contul de client. Pentru toate celelalte cazuri vă rugăm să contactați serviciul pentru clienți.
 • Competența autorității responsabile cu protecția datelor se orientează după sediul autorității respective. Vă puteți însă adresa oricărei autorități responsabile cu protecția datelor din oricare stat membru al Uniunii Europene, în special din localitatea de domiciliu, care va transmite plângerea dumneavoastră către autoritatea competentă. Autoritatea competentă pentru Zalando cu privire la protejarea datelor este Berliner Beauftragte für Datenschutz und Informationsfreiheit, Alt-Moabit 59-61, 10555 Berlin, Germania.
 • Dacă v-ați dat consimțământul pentru prelucrarea datelor dumneavoastră, puteți oricând să îl retrageți. O retragere nu are efect asupra urmărilor acordării consimțământului prelucrării datelor dinainte de retragere.
 • Împotriva prelucrării datelor dumneavoastră cu scopul publicității, inclusiv a marketingului direct (și sub forma de analize de date) vă puteți oricând opune, fără indicarea motivelor.
 • Atunci când prelucrarea datelor dumneavoastră se bazează pe legitimitatea intereselor conform articolului 6, aliniatul 1, litera f din RGPD (de ex. raportarea bonității către un birou de credit extern), puteți să vă opuneți împotriva prelucrării. Atunci când vă exercitați dreptul la opoziție vă rugăm să ne indicați motivele pentru care nu doriți să vă prelucrăm datele. În cazul unei opoziții motivate, verificăm starea de fapt și, fie oprim respectiv ajustăm prelucrarea datelor dumneavoastră, fie vă transmitem motivele noastre legitime și imperioase, în baza cărora vom continua prelucrarea datelor.

12. Când vor fi șterse datele mele?

Datele dumneavoastră cu caracter personal sunt stocate la noi atâta timp, cât este necesar pentru scopurile menționate în prezenta declarație privind protecția datelor, în special pentru îndeplinirea obligațiilor noastre contractuale și legale. După caz, vom stoca datele dumneavoastră cu caracter personal și în alte scopuri, dacă, respectiv atâta timp cât ne permite legea să le stocăm pe mai departe pentru anumite scopuri, inclusiv pentru apărarea unor drepturi în instanță.

Atunci când vă închideți contul de client, toate datele stocate despre dumneavoastră vor fi șterse. În cazul în care nu este posibilă sau nu este necesară o ștergere a datelor dumneavoastră din motive legale, respectivele date vor fi blocate pentru a nu mai fi prelucrate pe viitoare.

Ce înseamnă blocarea?

Atunci când datele sunt blocate, se realizează o limitare a drepturilor de acces și se iau alte măsuri tehnice și organizatorice, astfel încât să se asigure faptul că doar un număr mic de angajați are acces la datele respective. Acești angajați au permisiunea să utilizeze datele blocate doar pentru scopurile de mai sus (de ex. în cazul unui control fiscal, pentru prezentarea la administrația fiscală).

O blocare a datelor are loc, de exemplu, în următoarele cazuri:

 • datele dumneavoastră privind comenzile și plățile și, după caz, alte date, sunt supuse, de regulă, diverselor obligații legale de păstrare, de exemplu cele din codul comercial (Handelsgesetzbuch - HGB) și din codul fiscal (Abgabenordnung - AO). Legea ne obligă să păstrăm aceste date timp de zece ani pentru eventualele controale fiscale și controale economice. Doar după aceasta avem voie să ștergem definitiv respectivele date.
 • chiar dacă datele dumneavoastră nu sunt supuse nici unei obligativități de păstrare, putem, în cazurile permise de lege, să renunțăm la ștergerea imediată a datelor și, în loc de asta, să efectuăm blocarea lor. Acest lucru este valabil în special în cazurile în care este posibil să mai avem nevoie de respectivele date pentru executarea contractuală ulterioară sau pentru acțiuni sau apărări în justiție (de ex. la reclamații). Criteriul decisiv pentru durata blocării sunt, în aceste cazuri, termenele legale de prescripție. După expirarea acestor termene de prescripție, datele sunt șterse definitiv.

Se poate renunța la ștergerea datelor în cazurile permise de lege, în măsura în care este vorba despre date anonime sau pseudonimizate iar ștergerea lor ar face imposibilă sau ar afecta semnificativ prelucrarea în scopuri de cercetare științifică sau în scopuri statistice.

13. Cum protejează Zalando datele mele?

Datele dumneavoastră cu caracter personal sunt transmise de noi în mod sigur, prin criptare. Acest lucru este valabil pentru comanda dumneavoastră și pentru înregistrarea ca și client. Pentru aceasta utilizăm sistemul de criptare SSL (Secure Socket Layer). Suplimentar protejăm site-urile noastre web și celelalte sisteme prin măsuri de ordin tehnic și organizatoric împotriva pierderii, distrugerii, accesului, modificării sau difuzării datelor dumneavoastră de către persoane neautorizate.

14. Modificări ale prezentei declarații de confidențialitate

În cursul dezvoltării site-urilor noastre web și a aplicațiilor precum și a implementării de tehnologii noi în vederea îmbunătățirii serviciilor noastre pentru dumneavoastră, poate deveni necesară aducerea de modificări ale prezentelor prevederi privind protecția datelor. De aceea vă recomandăm să recitiți din când în când prezenta declarație de confidențialitate.

15. Persoane de contact

La adresa confidentialitate@zalando.ro puteți contacta oricând echipa noastră responsabilă cu protecția datelor pentru întrebări generale legate de protecția datelor precum și pentru exercitarea drepturilor dumneavoastră.

Pentru a contacta responsabilul nostru cu protecția datelor în mod direct, vă rugăm să trimiteți solicitarea dumneavoastră prin poștă, la adresa de mai jos, cu mențiunea „În atenția responsabilului cu protecția datelor”:

Datenschutz
Zalando SE
Valeska-Gert-Straße 5
10243 Berlin
Germania
Fax: +49 (0)30 2759 46 93
E-mail: confidentialitate@zalando.ro

16. Informații specifice anumitor servicii

Prelucrarea datelor de către noi poate fi diferită de la serviciu la serviciu. În acest loc vă puteți informa în legătură cu diferențele specifice anumitor servicii.

Informații privind consultanța stilistică

Dacă sunteți membru Zalando Plus, puteți lua legătura cu stiliștii noștri pentru a beneficia de un serviciu personal de shopping. În primul rând, vă veți împărtăși preferințele în materie de modă, ocazie, categorii de produse, detalii despre produse și preferințe de stil și de ținută prin intermediul unui scurt chestionar, apoi vă vom pune în legătură cu un personal shopper care crea o listă scurtă de articole relevante pentru dumneavoastră. Stocăm răspunsurile dvs. pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor noastre și pentru a răspunde mai bine nevoilor dvs. în cadrul acestei relații contractuale. Veți putea să contactați shopper-ul dvs. personal răspunzând la un e-mail de recomandare în cazul în care aveți întrebări suplimentare.

Chestionarul și funcția de e-mail pentru consultanță stilistică sunt utilizate în baza art. 6 (alin. 1). (propoziția 1 lit.b) GDPR pentru a furniza acest serviciu ca parte a calității de membru Zalando Plus. Stocăm datele colectate prin utilizarea chestionarului și a funcției de e-mail. Următoarele date sunt stocate atât timp cât este necesar pentru scopurile menționate:

 • Nume și prenume
 • Vârsta
 • Sexul
 • Mărimea hainelor și a pantofilor (mărimea corpului, mărimea hainelor etc.)
 • Orașul de reședință
 • Mesaje
 • Produsele care sunt relevante pentru dvs. sau care vă interesează, pe baza răspunsurilor dvs. la chestionarul nostru de stil și a istoricului dvs. de comenzi.

Puteți găsi mai multe informații cu privire la criteriile de determinare a perioadei de stocare în această informare privind protecția datelor, la punctul 12. Când vor fi șterse datele mele?.

Google Maps

Pagina web Lounge by Zalando utilizează serviciile Google Maps, oferite utilizatorilor din SEE și Elveția de către Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanda, iar pentru toți ceilalți utilizatori de Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, SUA (numite împreună "Google"). Acest serviciu permite clienților Lounge by Zalando să găsească cel mai apropiat punct de preluare a comenzilor în funcție de locația lor. Pentru ca Google Maps să asigure această caracteristică, browser-ul dvs. web trebuie să facă o conexiune cu un server operat de Google, care poate să se afle în SUA. În cazul în care sunt transmise date cu caracter personal în SUA, am încheiat clauzele contractuale standard cu Google.

Dacă accesați serviciul cu harta Google de pe site-ul nostru web în timp ce sunteți înregistrat în profilul dumneavoastră Google, atunci Google poate conecta suplimentar acest eveniment cu profilul dumneavoastră Google. Dacă nu doriți asocierea cu profilul dumneavoastră Google, atunci este necesar ca, înainte de accesarea paginii noastre de contact, să vă deconectați de la Google. Google stochează datele dumneavoastră și le utilizează în scopuri de marketing, cercetare de piață și afișare personalizată a Google Maps. Puteți să vă opuneți împotriva acestor colectări de date la Google.

Informații suplimentare în acest sens găsiți în Politica de confidențialitate a Google și în Termenii și condițiile suplimentare de utilizare ale Google Maps.

Baza legală pentru prelucrarea datelor: Baza legală este art. 6, alin. 1, secț. 1, lit. A din RGPD, în baza consimțământului dumneavoastră.

Notificările push web

Îți oferim posibilitatea să te abonezi la notificările push din browser (denumite și notificări push web), pentru a primi cele mai noi oferte ale Lounge by Zalando. În acest scop, pentru a face posibilă din punct de vedere tehnic trimiterea unor astfel de notificări push, colectăm date cu caracter personal. Datele pe care le colectăm pentru această activitate includ date cu caracter personal precum informații despre browser, setări de limbă, zona orară, un token al dispozitivului, adresa de push, începerea sesiunii web și mesajele pe care este posibil să le fi accesat.

Datele tale sunt transmise mai departe către o companie terță - Urban Airship Inc., 1125 West Burnside, Suite 401, Portland, Oregon/SUA. SUA este o țară care nu oferă protecție adecvată cu privire la datele cu caracter personal în sensul directivei UE 2016/679. Acest lucru implică, printre altele, că, este posibil ca, autoritățile guvernamentale din SUA să aibă dreptul de a accesa datele dumneavoastră, fără a fi disponibile mijloace juridice eficiente de atac. Lounge by Zalando evaluează măsuri suplimentare pentru a asigura un nivel adecvat de protecție a datelor. Acestea se referă la încheierea instrumentelor adecvate, precum clauzele contractuale standard adoptate de Comisia Europeană.

Actualizează-ți setările browser-ului în următoarele destinații de stocare pentru a dezactiva serviciul de notificări push:

Google Chrome: Deschide Chrome/Setări/Confidențialitate și securitate/Setări pentru site-uri/Notificări/

Firefox: Deschide Firefox/Preferințe/Confidențialitate și securitate/derulează până la Permisiuni/selectează Setări pentru notificări

Safari: Deschide Safari/Preferințe/Site-uri web/Notificări

Baza legală pentru această prelucrare este consimțământul în conformitate cu art. 6 (1) a din RGPD.

Datele vor fi prelucrate atâta timp cât este necesar pentru acest scop.

17. Informații specifice în funcție țară

Prelucrarea datelor de către noi poate fi diferită de la țară la țară. În acest loc vă puteți informa în legătură cu diferențele specifice anumitor țări.

Furnizorii de servicii pentru evaluarea bonității

Furnizorul de servicii pentru evaluarea bonității consumatorilor din Germania este Infoscore Consumer Data GmbH, Rheinstraße 99, 76532 Baden-Baden.

Informații detaliate cu privire la protecția datelor a Infoscore Consumer Data GmbH în sensul articolului 14 din RGPD, în special informații cu privire la obiectul societății, la scopul stocării datelor, la destinatarii datelor precum și la drepturile dumneavoastră cu privire la protecția datelor în relație cu Infoscore Consumer Data GmbH găsiți aici respectiv pe pagina https://finance.arvato.com/icdinfoblatt.

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor în Germania sunt:

 • Alektum GmbH, Augustenstrasse 79, 80333 München;
 • Riverty Services GmbH, Gütersloher Strasse 123, 33415 Verl;
 • COEO Inkasso GmbH, Postfach 10 03 20, 41521 Dormagen;
 • Sirius Inkasso GmbH, Berliner Str. 93, 40880 Ratingen;
 • Pair Finance GmbH, Hardenbergstraße 32, 10623 Berlin.

Furnizorii de servicii pentru evaluarea bonității

Furnizorul de servicii pentru evaluarea bonității consumatorilor din Austria este CRIF Bürgel GmbH, Radlkoferstraße 2, 81373 München, Germania.

Informații detaliate cu privire la protecția datelor a CRIF Bürgel GmbH în sensul articolului 14 din RGPD, în special informații cu privire la obiectul societății, la scopul stocării datelor, la destinatarii datelor precum și la drepturile dumneavoastră cu privire la protecția datelor în relație cu CRIF Bürgel GmbH găsiți aici: https://www.crifbuergel.de/de/datenschutz

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor în Austria sunt:

 • Alektum GmbH, Schwedenplatz 2, 1010 Wien;
 • Infoscore austria GmbH, Weyringergasse 1, 1040 Wien;
 • COEO Inkasso GmbH, Hutweidengasse 22, 1190 Wien;
 • Lowell Inkasso Service GmbH, Regensburger Strasse 3, 4020 Linz;
 • PAIR Collect GmbH, Kohlmarkt 8-10, Wien.

Furnizorii de servicii pentru evaluarea bonității

Furnizorul de servicii pentru evaluarea bonității consumatorilor din Elveția este CRIF Bürgel GmbH, Radlkoferstraße 2, 81373 München, Germania.

Informații detaliate cu privire la protecția datelor a CRIF Bürgel GmbH în sensul articolului 14 din RGPD, în special informații cu privire la obiectul societății, la scopul stocării datelor, la destinatarii datelor precum și la drepturile dumneavoastră cu privire la protecția datelor în relație cu CRIF Bürgel GmbH găsiți aici: https://www.crifbuergel.de/de/datenschutz

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor în Elveția sunt:

 • Alektum AG, Gubelstrasse 24, 6300 Zug;
 • Infoscore Inkasso AG, Ifangstrasse 8, 8952 Schlieren;
 • Lowell Inkasso Service GmbH, Bahnhofstrasse 14, 9424 Rheineck;
 • PAIR Finance Suisse GmbH, Stauffacherstrasse 16, 8004 Zürich;
 • coeo Inkasso AG, Bankstrasse 4, 8610 Uster.

Furnizorii de servicii pentru evaluarea bonității

Furnizorul de servicii pentru evaluarea bonității consumatorilor din Olanda este Experian Nederland B.V., Grote Marktstraat 49, 2511 BH Den Haag, Olanda.

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor în Olanda sunt:

 • Alektum BV, Zekeringstraat 48-1, 1014 BT Amsterdam;
 • Infoscore Nederland BV, K. R. Poststraat 90-5, 8441 ER Heerenveen;
 • COEO Incasso BV, Wilhelminakade 159, 3072 AP Rotterdam;
 • PAIR Finance B.V., Binnenbaardt 8, 8532 BP Lemmer.

Furnizorii de servicii pentru evaluarea bonității

Furnizorul de servicii pentru evaluarea bonității consumatorilor din Belgia este Focum Belgium BVBA, Nijverheidsstraat 70, 2160 Wommelgem.

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor în Belgia sunt:

 • Alektum BV, Lange Lozanastraat 142, 2018 Antwerpen;
 • Infoscore Nederland BV, K. R. Poststraat 90-5, 8441 ER Heerenveen, NL;
 • COEO Incasso BV, Leonardo da Vincilaan 19a, 1831 Diegem.

Furnizorii de servicii pentru evaluarea bonității

Furnizorul de servicii pentru evaluarea bonității consumatorilor din Suedia este Creditsafe i Sverige AB, Box 320, 401 25 Göteborg.

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor în Suedia sunt:

 • Alektum Group AB, Nils Ericsonsgatan 17, Box 111 08, 404 23 Göteborg;
 • Gothia Inkasso, Box 1143, 432 15 Varberg;
 • Lowell Sverige AB, Kungsgatan 57 A, 111 22 Stockholm;
 • coeo Inkasso AB, Mårten Krakowgatan 2, 41104 Gothenburg.

Furnizorii de servicii pentru evaluarea bonității

Furnizorul de servicii pentru evaluarea bonității consumatorilor din Norvegia este Experian AS, Karenslyst Alle 8 B, PO Box 5275 Majorstuen, 0303 Oslo, Norvegia.

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor în Norvegia sunt:

 • Alektum AS, Nedre Langgate 20, Postboks 2370, 3103 Tønsberg;
 • Gothia AS, Postboks 115, 7901 Rørvik;
 • Lowell Norge AS, Postboks 6354, Etterstad, 0604 Oslo.

Furnizorii de servicii pentru evaluarea bonității

Furnizorul de servicii pentru evaluarea bonității consumatorilor din Finlanda este Suomen Asiakastieto Oy, Työpajankatu 10 A, 00580 Helsinki, Finlanda.

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor în Finlanda sunt:

 • Credit Visor Oy, PL 104, 00101 Helsinki;
 • Gothia Oy, PL 722, 20101 Turku;
 • Lowell Suomi Oy, PL 20, 20101 Turku.

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor în Franța sunt:

 • Alektum SAS, 30 Rue Godot de Mauroy, 75009 Paris;
 • Infoscore France, K. R. Poststraat 90-5, 8441 ER Heerenveen, NL;
 • PAIR Finance GmbH, 4 passage de la Râpe CS 31635 45006 Orléans CEDEX 1.

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor în Danemarca sunt:

 • Alektum A/S, Ny Banegårdsgade 55, 2 8000 Aarhus;
 • Gothia A/S, Østbanegade 55 2 tv, 2100 København;
 • Lowell Danmark A/S, Langmarksvej 57D, 8700 Horsens.

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor în Italia sunt:

 • Nivi S.p.A., Via Odorico da Pordenone 20, 50127 Firenze;
 • Intrum Italy S.p.A., Bastioni di Porta Nuova 19, 20121 Milano.

În Spania clienții noștri pot participa la o promoție de recomandare a unui prieten (promoția) pentru a primi carduri cadou și recompense în conformitate cu termenii și condițiile promoției. Pentru a profita de această ofertă, trebuie să partajați un link unic de recomandare cu prietenul dumneavoastră. Dacă prietenul dvs. decide să participe la promoție și face clic pe linkul de recomandare, acesta va fi rugat să își înregistreze adresa de e-mail și va primi un link care îi va permite să își creeze un cont.

Pentru a clasifica noul client ca fiind prietenul dumneavoastră și pentru a ne asigura că ambii clienți îndeplinesc cerințele promoției, vom prelucra următoarele date cu caracter personal:

 • Nume,
 • adresa de email și
 • Adresa de livrare.

Baza legală: Baza legală pentru prelucrarea datelor dvs. în vederea trimiterii cardurilor cadou și a recompenselor în condițiile promoției este art. 6(1) b) din RGPD. În caz contrar, prelucrarea datelor se bazează pe articolul 6 alineatul (1) litera (f) din RGPD, conform căruia interesele noastre legitime coincid cu scopurile de mai sus.

Furnizorii de servicii pentru evaluarea bonității

Furnizorii de servicii pentru verificarea solvabilității clienților din Polonia sunt CRIF Sp. z o.o., ul. Lublańska 38, 31–476 Cracovia și Krajowe Biuro Informacji Gospodarczej S.A. , ul. Lublańska 38, 31-476 Cracovia.

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor

Furnizorii de servicii de recuperare a creanțelor în Polonia sunt:

 • Alektum Sp. z.o.o., Kilińskiego 30, 50-240 Wrocław;
 • Intrum Sp. z o.o., ul. Czesława Miłosza 15, 50-304 Wrocław.

18. Informații despre cookies

În acest loc vă puteți informa în legătură cu tipul de cookies pe care le folosim. Pentru a accesa lista tuturor cookies folosiți dați clic aici.